Programma van De Ketelaars voor carnaval 2022 biedt veel om naar uit te kijken. (foto: Herlinde Dorgelo)
Programma van De Ketelaars voor carnaval 2022 biedt veel om naar uit te kijken. (foto: Herlinde Dorgelo)

Weer volledig carnavalsprogramma

Algemeen

Het carnavalsseizoen is weer van start gegaan op de “de elfde van de elfde”. Net als in 2020, verliep de viering ook dit jaar anders dan normaal.

HELLENDOORN - De carnavalsvereniging uit Hellendoorn, CV de Ketelaars, geeft de feestvierder met een ludiek filmpje alvast een voorproefje op het feest in februari. “Dit carnavalsseizoen wordt er een vol feesten en samenwerkingen”, vertellen De Ketelaars, die hopen snel de coronamaatregelen achter zich te kunnen laten. Het carnavalsweekend valt komend jaar in het laatste weekend van februari op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 februari. Voor dat weekend wordt alles uit de kast gehaald. “2022 wordt het grootste feest dat we tot nu toe hebben mogen geven”, vertellen de Ketelaars, “we halen alles van stal, met activiteiten voor kinderen tot de ouderen”. 

Samen met CV de Gagelkealtjes uit Nijverdal en Katholieke Sint Sebastianusschool hebben de Ketelaars ook nog enkele activiteiten gepland. ‘s Ochtends een verklede optocht bij de Sint Sebastianusschool in Hellendoorn. Later op de middag gaan de Ketelaars samen met de Gagelkealtjes naar het ZINiN theater voor een kindermiddag met activiteiten, hierbij zijn alle kinderen uitgenodigd!
“Naast een gezellige dag met de kinderen gaan de Ketelaars ook weer bingo spelen met de ouderen in Woonzorglocatie de Blenke.” Vorig jaar vierden de Ketelaars het feest online met een live DJ set en een grootse Quatsch carnavalsquiz. Volgens de Ketelaars vond iedereen de carnavalsquiz van Quatsch geweldig leuk. “Een reden om met de heren om tafel te gaan voor een eventuele comeback in 2022. Maar online wordt het zeker niet”, aldus Thomas Hendriks Boers. “We gaan ervan uit dat wij in 2022 gewoon ons feest kunnen vieren in Café de Barbier en in De Lantaarn.”
Op vrijdag 25 februari staat, net als in 2020, een feestavond in Café de Barbier op het programma, waar de Ketelaars zelf ook een handje meehelpen achter de bar. De daaropvolgende dagen, zaterdag 26 februari en zondag 27 februari, zullen plaatsvinden in de residentie van de Ketelaars: De Lantaarn.

Bekendmaking prins

Voordat het zover is, staat er nog wat anders op het programma: het bekendmaken van de prins en adjudant. Normaliter gebeurt dit de elfde van de elfde maar net als andere verenigingen in de regio is besloten dit uit te stellen naar januari. Op zondag 16 januari houdt de carnavalsvereniging een prinsenbal in haar residentie: De Lantaarn. Voor deze plechtigheid zijn carnavalsverenigingen uit de buurt uitgenodigd zoals De Gagelkealtjes uit Nijverdal en De Sükkewottels uit Haarle.

Sponsoren

“Al met al genoeg om naar uit te kijken in 2022, kun je wel stellen. Wel zijn de Ketelaars nog op zoek naar hulp om dit feest zo geweldig mogelijk te maken, namelijk in de vorm van sponsoren. Dus ben jij, of ken jij iemand die de Ketelaars kan helpen en hebben ze nóg niet bij je aangeklopt? Neem dan graag contact op met sponsor@cvketelaars.nl.” 

Ga voor meer informatie over CV De Ketelaars en hun activiteiten naar: cvketelaars.nl

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50