Kansengelijkheid en kleinschaligheid

Het onderwijsaanbod van CGS Reggesteyn is zeer breed, van gymnasium tot praktijkonderwijs. Daarmee is thuisnabij onderwijs toegankelijk voor vrijwel iedereen. Bovendien wordt in het kader van kansengelijkheid, aan elke leerling een laptop ter beschikking gesteld.

NIJVERDAL - Om het brede onderwijsaanbod te kunnen faciliteren en huisvesten, heeft CSG Reggesteyn vooralsnog drie vestigingen; in Rijssen aan de Cattelaar en in Nijverdal aan de Noetselerbergweg en Willem de Clercqstraat. Nog even, want de plannen om van de twee vestigingen in Nijverdal één grote innovatieve en duurzame campus aan de Noetselerbergweg te maken, zijn volop in uitvoering. Zo’n campus klinkt misschien ‘groot’. Tóch gaat dit straks hand in hand met kleinschaligheid. De onder- en bovenbouw krijgen namelijk elk een eigen ‘thuisbasis’. Leerlingen hoeven dus niet de hele campus door, maar bewegen zich met hun klasgenootjes binnen een bepaald gedeelte daarvan. Ze kunnen daar samen pauze vieren, maar uiteraard kunnen ze ook in de gemeenschappelijke kantine andere leerlingen met andere interesses ontmoeten. Een mooie afspiegeling van de diversiteit in de maatschappij waar ze onderdeel vanuit maken!

De planning is, dat leerlingen in augustus 2023 hun intrek in de nieuwe vestiging aan de Noetselerbergweg kunnen nemen. Ondertussen wordt de laatste hand gelegd aan de tijdelijke uitbreiding van de vestiging aan de Willem de Clerqcstraat. Er zijn inmiddels 35 lokalen inclusief kantoren en sanitaire voorzieningen bijgeplaatst. De eerstejaars leerlingen die normaliter naar ‘Noetsele’ zouden gaan, volgen daar reeds vanaf de zomervakantie hun lessen. De overige leerlingen verhuizen na de kerstvakantie daarheen. Meer informatie: reggesteyn.nl/aanmelden

Overstap naar het voortgezet onderwijs op CSG Reggesteyn in Nijverdal of keuze nog niet gemaakt? Kom naar één van de bijeenkomsten of vraag informatie aan. 30 november en 2 december is er een Ouderinformatieavond in twee tijdsblokken. Blok 1 van 18.15 uur tot 19.00 uur en Blok 2 van 19.30 uur tot 20.15 uur. Aanmelden via www.reggesteyn.nl/aanmelden.
Op 26 en 27 januari is er een open huis van 14.30 tot 16.30 uur en van 18.30 tot 20.30 uur. Aanmelden niet nodig.

Meer berichten
 
Auto zoeker