Breinreis bij ZINiN voor jong en oud

Bij de ZINiN bibliotheken in Hellendoorn en Nijverdal staan de komende tijd weer een aantal activiteiten in het kader van Breinreis op het programma. Hieronder een overzicht van waaraan deelgenomen kan worden.

Workshop 3D Meubelmakers

HELLENDOORN - Voor de workshop 3D Meubelmakers op donderdag 25 november om 15.30 uur in de bibliotheek in Hellendoorn zijn nog kaarten verkrijgbaar. Tijdens de workshop gaat men aan het werk met een 3D pen. Deze pen gebruikt geen inkt, maar plastic om driedimensionaal te kunnen tekenen. Op deze manier kunnen allerlei zelfbedachte vormen gemaakt worden. Er kan niet alleen in een plat vlak worden getekend, maar ook de lucht in, driedimensionaal dus. Voordat tijdens de workshop een eigen stoel wordt ontworpen, worden eerst stoelen van diverse designers bekeken. Als alle stoelen klaar zijn, wordt de bieb omgetoverd tot een stoelenmuseum en worden alle stoelen bekeken.
Kaarten à € 5,- zijn te reserveren via www.zinin.com of via 0548-624489. Afhalen bij de balie van de ZINiN Bibliotheek/Tourist Info kan ook.


Digitaal spreekuur

NIJVERDAL - Het gratis Digitaal Inloopspreekuur wordt gehouden op dinsdag 30 november om 15.00 uur in de bibliotheek in Nijverdal. Hier kan met terecht met vragen over iPad, smartphone, tablet en laptop. De docenten Alice Zandbergen, Temmie Baars, Egbert Jansen en Willy Bildt zorgen ervoor dat het maximale uit een apparaat gehaald kan worden. Tevens kan men terecht met vragen over apps, zoals WhatsApp en Facebook en de installatie en het lezen van e-books met bibliotheek-abonnement. Tijdens het Digitaal Inloopspreekuur is het ook mogelijk om uitleg te krijgen over de CoronaCheck-app en hoe de papieren QR-code aangevraagd kan worden.  


18 Minuten Man

NIJVERDAL - Eveneens op dinsdag 30 november in de bibliotheek Nijverdal is de lezing van de 18 Minuten Man over het Epos van Gilgamesh. Deze lezing begint om 20.00 uur.
De 18 Minuten Man vertelt dan over het ‘Epos van Gilgamesh’, het oudste(in spijkerschrift geschreven) literaire werk wat ooit op aarde gevonden is. Het werd ruim 4000 jaar gelden geschreven en stamt uit het oude Mesopotamië en fungeert als aanleiding voor de discussie over de vraag: ‘Is de samenleving belangrijker dan het individu?’
Gilgamesh is een tiran, een slechte koning die zijn macht misbruikt en waar zijn inwoners onder leiden. De inwoners laten het niet op zich zitten en klagen bij de goden. Die luisteren en sturen een man naar de aarde met de naam Enkidu. Een gevecht tussen de beide individuen Gilgamesh en Enkidu eindigt in gelijkspel, waarna de twee boezemvrienden worden. Samen begaan ze allerlei misstappen tijdens een avontuur en de goden laten Enkidu overlijden om Gilgamesh tot nadenken aan te zetten. Gilgamesh vraagt zich dan ook na lang nadenken af, of zijn onderdanen belangrijker zijn dan hij. De 18 Minuten Man vraagt zich naar aanleiding van deze gebeurtenissen ook enkele dingen af en wil daar graag over in gesprek.
Kaarten voor de lezing van de 18 Minuten Man zijn te reserveren via www.zinin.com of af te halen bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Telefonisch reserveren kan ook via 0548-624489. Kaarten kosten voor leden van de bibliotheek 5,- euro en voor niet-leden 7,50 euro.


Spreekuur OV

NIJVERDAL - Het gratis Inloopspreekuur Openbaar Vervoer is op woensdag 1 december om 10.00 uur in de bibliotheek in Nijverdal.
Voor een antwoord op vragen over reizen met het openbaar vervoer staan de OV ambassadeurs klaar. Ze nemen de tijd om uit te leggen hoe het reizen met het OV in z’n werk gaat en welke abonnementen er mogelijk zijn. Ook wordt er uitgelegd hoe de ov-chipkaart en de website van de NS werken.

Spreekuur Solliciteren

NIJVERDAL - Wie op zoek is naar een nieuwe of andere baan, maar wat hulp kan gebruiken bij solliciteren is er op zaterdag 4 december om 10.00 uur het gratis inloopspreekuur Solliciteren. Deskundige Sheena Kozijn zit klaar in de ZINiN Bibliotheek om advies te geven over alles wat met solliciteren te maken heeft. Denk daarbij aan de sollicitatiebrief, het CV, het sollicitatiegesprek, de salarisonderhandelingen, de mogelijkheden van LinkedIn en nog veel meer.

Meer berichten
 
Auto zoeker