NL-Alert: informatie over de aard van de noodsituatie en wat te doen.
NL-Alert: informatie over de aard van de noodsituatie en wat te doen. Foto: Shutterstock

NL-Alert Testbericht

Algemeen

Twee keer per jaar, de eerste maandag in juni en december, wordt door de overheid een NL-Alert testbericht verzonden. De eerstvolgende is op 6 december om 12.00 uur.

HELLENDOORN - NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat waarschuwt en informeert over acute noodsituaties. Denk aan een grote brand, rookwolk met giftige stoffen of terroristische aanslag. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat te doen en waar meer informatie te vinden is. Lees een NL-Alert direct wanneer die ontvangen wordt, volg het advies op en informeer anderen.

Op maandag 6 december verzendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht in heel Nederland. Het testbericht ziet er op maandag 6 december zo uit: NL-Alert 06-12-2021 12:00: TESTBERICHT. De overheid waarschuwt je tijdens noodsituaties via NL-Alert. Je leest dan wat je moet doen en waar je meer informatie kan vinden. Kijk op www.nl-alert.nl *** TEST MESSAGE Netherlands Government Public Warning System. No action required. More information: www.nl-alert.nl/english
Driekwart van de Overijsselaars die in het afgelopen jaar een NL-Alert testbericht ontvingen, herkent hierdoor een NL-Alert bij een echte noodsituatie.

nl-alert.nl

Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 3 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 5 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 7 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 9 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 9 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 11 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 13 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45