De Veenbrug heeft Bibliotheek op school

DAARLERVEEN - De Veenbrug heeft zich aangesloten bij ‘De Bibliotheek op School’ van ZINiN. Woensdag 24 november was het dan zover en werd het samenwerkingscontract tussen De Veenbrug en de ZINiN Bibliotheek ondertekend.

‘De Bibliotheek op School’ (dBos) houdt in dat de kinderen van de Veenbrug automatisch gratis lid worden van de ZINiN Bibliotheek. Er komt een extra collectie en de leesconsulent van de bibliotheek geeft advies. Namens De Veenbrug zette directeur Tiemen Kiers de handtekening, voor de ZINiN Bibliotheek tekende manager Karin Barth.

In Daarleveen leest iedereen

De Bibliotheek op School vormt in Daarlerveen een onder deel van het project ‘In Daarlerveen leest iedereen’, dat van start is gegaan om bij zowel volwassenen als kinderen het lezen te bevorderen en vooral om plezier aan lezen te beleven. Aan het project ‘In Daarlerveen leest iedereen’ doen onder andere de kinderopvang, ’t Trefpunt en De Veenbrug mee.

Tiemen Kiers, directeur van De Veenbrug: “Het is van belang dat kinderen meer gaan lezen om zo hun woordenschat te bevorderen.” De ZINiN bibliotheek gaat een extra collectie boeken samenstellen, die de kinderen binnenkort kunnen lenen. Tiemen Kiers: “De toegevoegde waarde van dBos is dat de kinderen geholpen worden in het kiezen van boeken. Als school kunnen we worden geholpen in het kiezen van boeken bij bepaalde thema’s. En we weten zeker dat we uit boeken lezen die van deze tijd zijn met de moderne en rijke woordenschat van deze tijd.”

Reserveren

Alle kinderen krijgen een pasje en worden gratis lid van de bibliotheek. Kinderen kunnen tijdens en na schooltijd nu dus bij de bieb terecht. Ook kunnen leerlingen boeken reserveren, dus er is een heel ruim aanbod.

Meer berichten
 
Auto zoeker