‘Mooi bedrag ingezameld voor Dorcas Voedselactie’

NIJVERDAL - In Nijverdal werd de Dorcas voedselactie gehouden van 8 tot en met 13 november. Er werden dit jaar geen levensmiddelen ingezameld, maar geld om in het gebied waar geholpen wordt, lokaal inkopen te kunnen doen.

Doneren was onder meer mogelijk middels de QR-code op de kleurplaten die bij de kassa’s van de supermarkten lagen. In verband met de beperkende coronamaatregelen zijn de kleurplaten een week langer blijven liggen en bij enkele kerken liggen ze nog steeds. Dorcas Hellendoorn: “We hebben de actie plaatselijk min of meer afgerond. Het is niet te zeggen wat het resultaat van de plaatselijke actie is, maar ondanks de beperkingen zijn er landelijk op de actie mooie bijdragen binnengekomen.”

Landelijk is er zo’n 450.000 euro binnen, maar Dorcas hoopt zo’n 700.000 euro bijeen te halen. Dit is nodig om duizenden arme ouderen een voedselpakket te brengen. Wie de actie heeft gemist, maar nog wel wil bijdragen aan deze actie kan nog geven door een bedrag over te maken via www.dorcas.nl/voedsel of via rekeningnummer NL04 RABO 0106 2500 00, ten name van Dorcas in Almere onder vermelding van Voedselactie. “Elke gift, klein of groot, is enorm welkom.”

Meer berichten
 
Auto zoeker