<p>De Gulle Gooier verspreidt boodschappen in Nijverdal. &quot;Lijken zo uit de supermarkt te komen.&quot;</p>

De Gulle Gooier verspreidt boodschappen in Nijverdal. "Lijken zo uit de supermarkt te komen."

Gulle Gooier is actief in Nijverdal

Het is niet ongewoon om afval aan te treffen in de berm. Aan de Meester Werkmanstraat is het een ander verhaal. Sinds augustus vindt men daar origineel zwerfafval. Namelijk ‘goede’ boodschappen.

NIJVERDAL - Bij huize Van Gerresheim aan de Scharlebeltweg is het niet ongewoon meer. In de vriendengroep van Niels van Gerresheim spreekt men zelfs gekscherend van “de Gulle Gooier”. 16 augustus zag Van Gerresheim de eerste “donatie” in de berm. (Afbak)broden, chips, mandarijnen en wortelen lagen voor het huis. Allemaal in onbeschadigde verpakking. “Het wordt uit het raam gegooid tijdens het rijden”, vertelt de bewoner. Vorige week vrijdag sloeg de gooier het laatst toe bij het huis. “Dat is ongeveer de vijfde keer hier.”

Mysterieuze gooier

De boodschappenstrooier beperkt zich echter niet tot één huishouden volgens Van Gerresheim. “Het ligt op de hoofdweg tussen Hulsen en Marle, verdeeld over een paar honderd meter.” Verdere logica of een patroon is er niet te vinden in het werk van de gooier. “Het was een maand rustig, maar nu lag er in korte tijd steeds iets.” De buurt is inmiddels wel iets te weten gekomen over de persoon. “De buurman heeft een zwarte Caddy met witte kentekenplaten gespot. Daaruit werden boodschappen geslingerd.”


Bijschrift - Credit

Boodschappen

Hoewel de boodschappen direct uit het schap lijken te komen, is het niet altijd even fris meer. “Het ligt vaak al een tijdje in de berm.” Toch is er eentje die aan het langste eind trekt in dit verhaal. “De hond vindt het brood altijd nog wel lekker”, lacht Van Gerresheim. “En laatst hadden we geluk met een paar zakken chips, die hebben we op kunnen eten.”

Kratje bier

Waarom de bestuurder van de zwarte Caddy precies deze straat moet hebben is onduidelijk. Van Gerresheim heeft in ieder geval een beter idee. “Gooi het niet in de berm, maar breng het naar een voedselbank of iets dergelijks.” Op de vraag of hij nog andere verzoekjes heeft voor de volgende worp, zegt hij: “Een kratje bier voor het opruimen van de berm.”

In januari werd al bericht over weggegooide boodschappen in de berm tussen Hancate en Hellendoorn. Heeft uw wijk ook ongevraagde donaties van een anonieme gooier? Laat het weten via redactie.hvn@dwfmedia.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker