<p>Beeld uit de film De Veroordeling over de Deventer Moordzaak, een moordzaak waarin ook de media een rol speelt.</p>

Beeld uit de film De Veroordeling over de Deventer Moordzaak, een moordzaak waarin ook de media een rol speelt.

Zinema vertoont de film ‘De Veroordeling’

‘De Veroordeling’, de film over de moord op de weduwe Jacqueline Wittenberg, ook bekend als de Deventer moordzaak, is op dinsdag 30 november om 20.00 uur te zien in ZINema. 

NIJVERDAL - De film ‘De Veroordeling’ geeft een beeld van de gebeurtenissen rondom de moord. Ernst Louwes die zich na zijn veroordeling voor de moord op weduwe Jacqueline Wittenberg in de rechtbank hevig verzette. Het leek er immers sterk op dat hij onschuldig was, maar de rechter dacht daar toch anders over. Toen Maurice de Hond zich met de kwestie ging bemoeien, sloeg de verwarring helemaal toe, hij wees met de beschuldigende vinger richting ‘de klusjesman’.

Winstoogmerk

‘De Veroordeling’ is gebaseerd op een boek van journalist Bas Haan, die de zaak destijds op de voet volgde. Het werd een boek, en dus ook een film, over ‘fake news’, ‘trial by media’ en het onderbuikgevoel bij de politie tijdens het onderzoek. Wie na deze film de bioscoop uitloopt, zal dat doen met het schaamrood op de kaken. Waar Maurice de Hond niets dan twijfel zaaide over de schuld van Ernst Louwes, blijkt dat er nooit een flintertje bewijs is geweest tegen de klusjesman Michael de Jong. Door de bemoeienissen van De Hond werd het leven van de klusjesman volledig geruïneerd. De film slaagt er dan ook in om Michael de Jong volledig te rehabiliteren en aan te tonen welk eigenbelang en winstoogmerk De Hond had.

Kaarten reserveren

Kaarten voor ‘De Veroordeling’ zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489. Toegangsprijs bedraagt 9,- euro.

Meer berichten
 
Auto zoeker