Brent Hofmeijer heeft het erg druk voor zijn doel, Bas ter Brake verdedigt mee. (foto: Wim Beunk)
Brent Hofmeijer heeft het erg druk voor zijn doel, Bas ter Brake verdedigt mee. (foto: Wim Beunk) Foto: Wim Beunk

Heren en dames winnen wedstrijd

Algemeen

Zowel de waterpolodames als ook de heren van Z&PC Het Ravijn hebben zaterdagavond hun wedstrijd weten te winnen. De waterpolodames deden dat in Utrecht door in zwembad De Krommerijn de dames van UZSC met 8-10 te verslaan. De waterpoloheren hadden in het eigen Ravijnbad geen kind aan de heren van Waterpolo Den Haag. Het werd 14-6 voor de Nijverdallers. 

NIJVERDAL - Zondag 28 november zouden de heren nogmaals in actie komen door de naar voren gehaalde wedstrijd tegen ZV De Ham uit Krommenie te spelen, maar deze werd zondagmorgen door de zwembond KNZB geannuleerd vanwege gezondheidsproblemen bij De Ham. Deze wedstrijd zal op een later tijdstip nog worden ingehaald.

Dames 1

Laura Boerdam: “We zijn de wedstrijd sterk begonnen en hielden ons aan de gemaakte afspraken. Doordat we als team verdedigden kon UZSC moeilijk door onze defensie komen. Vanuit hier speelden we een gevarieerde, maar actieve aanval. We hebben als team deze wedstrijd gewonnen.”

Aanvoerster Lotte Beunk liep tijdens de wedstrijd door een actie een gebroken vinger op. In het ziekenhuis bleek het een lelijke breuk te zijn. Hier zal ze de komende week aan geopereerd worden. Hoe lang het herstel gaat duren is nog niet bekend. 

Heren 1

Analyse trainer-coach Zeno Reuten: “We speelden een matige wedstrijd. We hadden teveel ontzag voor de tegenstander, wat niet nodig was.” Na een donderspeech van Reuten ging het team beter spelen. Reuten: “Onze derde periode was goed, maar daarvoor moest ik eerst wel kwaad worden.” We moeten met elkaar uitstralen om voor de titel te willen gaan. De eerste 4 tegendoelpunten waren niet nodig geweest als je scherp speelt.”

De keepers Job van As en Brent Hofmeijer lagen in deze wedstrijd beiden 2 periodes in het doel. Voor Hugo Wouters en Cas Legtenberg was deze wedstrijd hun debut. Zij speelden voor de eerste keer in het eerste herenteam.
Lars Gottemaker had een vrije weekend en speelde niet mee. Hij is deze week vader geworden van een dochter.

Programma

De waterpolodames van Het Ravijn spelen in het weekend van 4 december een dubbele competitieronde. Zaterdagmiddag 4 december om 17.15 uur speelt de ploeg van Wicher Diallo een uitwedstrijd tegen het damesteam van ZV De Zaan. Zondag 5 december om 14.00 uur spelen ze een thuiswedstrijd tegen de waterpolosters van PSV 1 uit Eindhoven.
De waterpoloheren spelen zaterdag 4 december om 19.30 uur in zwembad ‘t Timpke in Borculo de streekderby tegen Schuurman BZC. Deze wedstrijd wordt ook zonder publiek gespeeld, maar is waarschijnlijk wel te volgen via livestream.

Statistieken Dames

UZSC - Het Ravijn: 8-10.
Periodestanden: 2-2, 3-4, 6-7, 8-10.
Doelpunten: Lieke Schokker 3x, Nina Scholten 2x, Magreet ter Schure 2x, Laura Boerdam 1x, Lotte Beunk 1x, Pien Gorter 1x.

Statistieken Heren

Het Ravijn - Waterpolo Den Haag: 14-6
Periodestanden: 2-2, 5-4(3-2), 11-5(6-1), 14-6(3-1).
Doelpunten Het Ravijn: Jorn Muller 4x, Emiel Wouters 3x, Jorrit Aanstoot 2x, Yoran Loos 2x, Stan Hageman 2x en Thijmen Karel 1x.
Doelpunten Waterpolo Den Haag: Coen Berendse 2x, Twan de Kadt 2x, Jeroen Willemsen 1x, Daan Heiden 1x.

Emiel Wouters legt aan voor een verwoestend schot. (foto: Wim Beunk)
!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50