Het gelukkige echtpaar Alferink prees zich gelukkig met de felicitaties van burgemeester Anneke Raven, de aanwezigheid van hun kinderen en de diverse bossen bloemen en geschenken die ze kregen.
Het gelukkige echtpaar Alferink prees zich gelukkig met de felicitaties van burgemeester Anneke Raven, de aanwezigheid van hun kinderen en de diverse bossen bloemen en geschenken die ze kregen. Foto: A. van Ipenburg

‘Raadsel hoe we het volhouden’

Algemeen

Nijverdal - Het echtpaar Alferink-Brinks vierde woensdag 8 december hun 60-jarig huwelijk. Voor veel mensen een hele prestatie en niet voor niets bekroond met de titel ‘diamant’. “Hoe houden we het vol,” zegt mevrouw Alferink met een ondeugende lach. Ondanks haar 84 jaar oogt ze fit en vitaal. Meneer Alferink, die ook 84 is, heeft wat lichamelijke klachten. “Maar dat is niet zo vreemd,” vindt hij zelf. “Ik heb altijd fysiek behoorlijk zwaar werk gedaan.”

Het echtpaar vindt het bijzonder leuk dat burgemeester Anneke Raven bij ze op bezoek komt. “Deze burgemeester kennen we,” zegt mevrouw Alferink. “De nieuwe burgemeester natuurlijk nog niet.” De burgemeester feliciteert beiden hartelijk met hun jubileum en al snel komt er een geanimeerd gesprek op gang over het werk van meneer Alferink bij de gemeente. Daar heeft hij in de buitendienst gezeten en reed de laatste jaren op de vuilniswagen. “Vroeger kwam je makkelijk met mensen in contact,” vertelt hij. Mevrouw lacht. “Zij wist wel hoe laat het was, als ik langer wegbleef dan gebruikelijk; dan zat ik ergens aan de koffie.” Het gelukkige koppel leerde elkaar kennen op 16-jarige leeftijd tijdens hun werk op ‘de fabriek’, de Nederlandse Stoomblekerij. “We zagen elkaar en toen een grote vonk!” zegt mevrouw Alferink met een gelukkige lach. Groots vieren lukt nu niet, maar gezelligheid met de kinderen wel.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 1 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 2 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 3 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 7 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 9 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 12 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 13 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen gisteren