Afbeelding
Foto:

Nieuwe regels voor verenigingen en stichtingen

Algemeen

Er is een nieuwe wet voor verenigingen en stichtingen die het bestuur en het toezicht binnen deze organisaties en (sport)clubs verandert. Veel verenigingen en stichtingen zijn daarom bezig met de vraag of ze wat moeten veranderen aan hun statuten, de akte waarin de spelregels van hun organisatie of club staan. Daar hebben wij wat op gevonden.

De nieuwe wet is ingegaan op 1 juli 2021. Dat betekent niet per se dat een stichting of vereniging vóór die datum de statuten al bij de notaris had moeten wijzigen. Daarnaast: het kan zo zijn dat bepaalde onderdelen van de statuten zijn verouderd of niet meer echt aansluiten bij de activiteit van de vereniging of stichting. Daarom is het goed de tijd te nemen om in één keer grondig naar de statuten te kijken. 

Wij kunnen u op meerdere manieren daarmee helpen. Om een indicatie te krijgen van wat er aan uw statuten veranderd zou kunnen worden, kunt u de gratis online statutentest doen op www.statutentest.nl Daarnaast kunt u bij ons een stappenplan opvragen en/of ons opdracht geven een scan van uw statuten te doen. Het stappenplan is kosteloos; aan de scan zijn kosten verbonden. 

Voor het geval u binnenkort nog een vergadering wilt organiseren: op basis van de COVID-wet kan dit digitaal rechtsgeldig gebeuren, ook al staat er niet in uw statuten dat u digitaal kunt vergaderen. Deze COVID-wet wordt steeds per 2 maanden verlengd zolang de overheid het niet wenselijk vindt dat grotere groepen bij elkaar komen. De huidige stand van zaken is dat de COVID-wet tot 1 februari 2022 geldt. Wij hebben een handige handleiding voor het digitaal vergaderen. U kunt deze kosteloze handleiding bij ons aanvragen. 

Het stappenplan en de handleiding kunt u opvragen via notarissen@notarisoe.nl. Wilt u een scan door ons laten maken of heeft u andere vragen? Wij helpen u graag!


Afbeelding
Grand opening Kozet House of Beauty 58 minuten geleden
Afbeelding
‘De burgemeester belde over een baan’ 4 uur geleden
Afbeelding
Film Riders of Justice bij ZINema 6 uur geleden
Afbeelding
Springwedstrijd bij `T Oale Spoor in Hellendoorn 8 uur geleden
Afbeelding
Heren plaatsen zich voor halve finale 22 uur geleden
Afbeelding
Open Banendag in Nijverdal 18 mei, 20:02
Afbeelding
Oranje Leeuwinnen in Enschede tegen Finland 18 mei, 08:15
Afbeelding
Bos Bedden Nijverdal geeft een Boxspring weg 17 mei, 17:54