De heren van Quatsch tijdens een van hun livestreams
De heren van Quatsch tijdens een van hun livestreams

‘We zijn overgestapt naar online’

Algemeen

HELLENDOORN - Muziekkenners konden in de laatste week van 2021 genieten van de Quatsch Top2000 quiz. 7 januari staat de volgende vragencompetitie van de drie Helderse organisatoren gepland. Tim Golstein, Johan Kampman en Niek Schotman, oftewel Quatsch, houden wel van een pubquiz.

“We zijn begonnen op het Helders Fees in 2018. Hierna hebben we een tijdje maandelijks quizzen georganiseerd in de Lantaarn”, zegt Golstein. 27 december stond er één gepland in Café de Barbier. “Door bepaalde omstandigheden zijn we overgestapt naar online.” 

Via de digitale snelweg hebben op 27 december 84 teams gestreden voor oliebollen, consumptiemunten en pizza’s. “Er zijn geen dikke prijzen, het gaat erom dat mensen thuis wat te doen hebben”, aldus Kampman. Het geld voor de kleinigheidjes komt uit eigen zak, deelnemers hoeven niet voor de quiz te betalen.
 ”Mochten er mensen zijn die vinden dat we er wel iets voor verdienen, kunnen ze het doneren.” Ook bedrijven mogen van de heren gerust prijsjes aanbieden. De kans bestaat wel dat ze het zelf winnen. De consumptiemunten voor Café de Barbier zijn bij de laatste editie gewonnen door de eigenaar van deze kroeg.

7 januari

Oorspronkelijk was de volgende quiz in dezelfde week gepland, namelijk donderdag 30 december. Deze eindejaarsquiz staat nog in de steigers, dus team Quatsch besloot er een nieuwjaarsvariant van te maken op vrijdag 7 januari. “Het is best wat werk om zo’n quiz te maken. Het leek ons beter om het even uit te stellen, zodat we een goede quiz neerzetten”, legt Kampman uit. Lezers van de krant Hart van Hellendoorn-Nijverdal krijgen een exclusieve hint: “grasmaaien”.
Naast de hint had quizmaster Kampman nog een paar tips. Zo hoeft men niet te zoeken naar een aanmeldformulier, want aanmelden is niet nodig. Op de dag zelf kan via de Facebookpagina Quatsch een link naar de livestream vinden.

Voorbereiding

Wat kunnen mensen wel doen qua voorbereiding? “Haal wat lekkers in huis en nodig een aantal mensen uit”, stelt Kampman. Spelprogramma’s als De Slimste Mens kijken kan volgens hem ook geen kwaad. “Verder een goede stoel, goede speakers en een goed humeur.”

Toen het nog wel offline mocht, 12 november 2021 in De Lantaarn Hellendoorn.
!
Afbeelding
Doneer speelgoed voor “Help Sint Helpen” 15 uur geleden
Afbeelding
Bezoek cabaretier Chris Verlaan in ZINiN Theater 17 uur geleden
Afbeelding
Europese top speelt waterpolo in Nijverdal 21 uur geleden
Afbeelding
Met Museum-Plus bus naar Fries museum 23 uur geleden
Afbeelding
‘Uniek combinatie van La Bloemen en ‘Les Hommes’’ 24 sep, 20:05
Afbeelding
‘We hebben onze doelen wel behaald’ 24 sep, 18:05
Afbeelding
Gezellige ‘fancy vintage fair’ Reggewijs 24 sep, 13:52
Afbeelding
De gewone man 24 sep, 11:50