In 2011 werd het NK Cross ook al georganiseerd in de gemeente Hellendoorn. (© Emile Willems, 2011)
In 2011 werd het NK Cross ook al georganiseerd in de gemeente Hellendoorn. (© Emile Willems, 2011)

NK Crosslopen afgelast door teveel onzekerheden

Algemeen

De landelijke kampioenschappen crosslopen stonden gepland op 5 en 6 maart 2022. Deze zijn afgelast door de Nijverdalse atletiekvereniging ASV Atletics door de vele onzekerheden die de huidige coronamaatregelen met zich meebrengen.

NIJVERDAL - Door de onzekerheden kan het organiseren van een kwalitatief goede wedstrijd niet worden gegarandeerd en dus wordt het evenement afgelast. De Atletiekunie ondersteunt dit besluit, dat werd genomen naar aanleiding van de harde lockdown. Voorzitter van het NK-comité Ernst Haitsma: “Helaas het is niet anders. Gezondheid gaat voor alles. Ook de besmettingsrisico’s voor de vrijwilligers en de financiële risico’s voor de club zijn te groot.”
De Nederlandse Kampioenschappen Cross worden georganiseerd onder auspiciën van de Atletiekunie. Er zal nog gekeken worden naar mogelijkheden voor een alternatief voor de NK in 2022. Haitsma: “Wat ons betreft worden alle opties afgewogen om de lopers later in 2022 te laten genieten van ons schitterende parcours. Daar kijken we nu al meer dan twee jaar enorm naar uit.”
De Atletiekunie en de Nijverdalse organisatie waren al overeengekomen dat de gemeente Hellendoorn het strijdtoneel wordt van het NK-weekend in 2023. Eerder organiseerde de Overijsselse gemeente de NK’s van 2010 en 2011.

Afbeelding
Grand opening Kozet House of Beauty 2 uur geleden
Afbeelding
‘De burgemeester belde over een baan’ 5 uur geleden
Afbeelding
Film Riders of Justice bij ZINema 8 uur geleden
Afbeelding
Springwedstrijd bij `T Oale Spoor in Hellendoorn 10 uur geleden
Afbeelding
Heren plaatsen zich voor halve finale gisteren
Afbeelding
Open Banendag in Nijverdal 18 mei, 20:02
Afbeelding
Oranje Leeuwinnen in Enschede tegen Finland 18 mei, 08:15
Afbeelding
Bos Bedden Nijverdal geeft een Boxspring weg 17 mei, 17:54