Afbeelding

De beste tips voor het kopen van een douchebak

Algemeen

Douchebakken zijn een echt decoraccessoire geworden en moeten zo worden gekozen dat ze coherent in het badkamerproject passen. Afmetingen, afwerkingen, kleuren, vormen: bestudeer alles goed. De nu beschikbare modellen passen hoe dan ook harmonieus in elk badkamerconcept.

Maar laten we eens nader bekijken hoe je de ideale douchebak kiest. Doordat er zoveel verschillende opties verkrijgbaar zijn op de markt kan het namelijk nog wel eens lastig te zijn om een keuze te maken. Gelukkig zullen de onderstaande tips je hierbij helpen!

Montage

De douchebak gelijk met de vloer of erop gelegd? Vaak wordt de beslissing bepaald door de ruimte die de afvoer nodig heeft. Als je huis in aanbouw is, is er geen probleem, maar vergeet niet om de monteur op tijd te informeren.

Ben je daarentegen aan het renoveren, dan moet je kijken naar het plaatsen van een verzonken douchebak: de ontwerper zal moeten controleren of er voldoende ruimte is voor de afvoer (gelukkig zijn er vlakkere afvoeren om dit probleem op te lossen). In beide gevallen hebben sommige modellen een rand, die zowel aantrekkelijk is (sommige mensen houden niet van spoelbakken) en handig om water op te vangen (of als het profiel van de douchewand niet zo minimaal is en meer centimeters aan de basis nodig heeft).

Afmetingen

Er zijn drie soorten douchebakken:

-Bakken met standaard afmetingen die niet kunnen worden gewijzigd (bijv. 70×90, 80×100, 80x120cm).

-Bakken verkrijgbaar in verschillende afmetingen die slechts enkele centimeters van elkaar verschillen. Deze zijn veelzijdiger en in de meeste gevallen geschikt (bijvoorbeeld de breedte van sommige bakken is vast – 70 cm bijvoorbeeld – en de lengtes variëren van 80 tot 180 cm).

-Op maat gemaakte bakken geproduceerd volgens de tekeningen van de klant, met onregelmatige vormen.

Het spreekt voor zich dat je niet alleen je wensen en smaak, maar ook de badkamerinrichting voor ogen moet houden om te kijken of je ruimte hebt voor een standaard douchebak, of dat je er een op maat wilt laten maken. Bepaal dus voordat je een douchebak koopt wat de afmetingen ervan moeten zijn voor een goede montage. Dit is net zo belangrijk als het aanschaffen van DSQUARED2 schoenen in de juiste maat.

Materialen

Hedendaagse productietechnologieën zorgen voor oneindige afwerkingen voor moderne douchebakken. Er zijn acryl en keramiek (momenteel de standaardkeuze), douchebakken met steen- of steeneffect, bakken in hars of technische materialen en ultragladde tot ruwe textuurafwerkingen. Dit betekent dat de stijl van je badkamer ook kan worden verbeterd door het type douchebak dat je kiest. Als je je afvraagt welk type materiaal het beste is voor een douchebak, is het antwoord dat die er niet is: het hangt af van je voorkeur met betrekking tot esthetiek en persoonlijke behoeften.

Er zijn materialen met een ruwe textuur die geweldig zijn in meer rustieke of industriële badkamers, en andere die glad en minimaal zijn voor modernere ruimtes. Om erachter te komen wat het beste is, moet je nadenken over je prioriteiten voordat je je keuze voor een douchebak maakt.

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 8 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 9 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 15 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 17 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 19 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25