Afbeelding
Foto: De Welle

Billy Boem weer in Hellendoorn

Algemeen

Kinderclub Billy Boem gaat 27 januari weer van start in onze gemeente. De club is voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar die opgroeien met spanningen of in een stressvolle omgeving.

NIJVERDAL - Er kunnen verschillende redenen zijn waarom er stress in of rondom het gezin is. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie, verlies of financiële problemen. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht van het gezin vraagt. De huidige coronacrisis kan ook een negatieve invloed hebben op de belevingswereld van een kind.
Bij de Kinderclub Billy Boem leren de kinderen spelenderwijs hun situatie een plekje te geven en weerbaarder te worden. Zij knutselen, spelen, stellen vragen, praten en leren met hun emoties om te gaan. Met Billy maken de kinderen in 10 bijeenkomsten van anderhalf uur van alles mee. Kinderen leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, hun vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven. Naast de kinderclub zijn er voor de ouders drie bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen.

Initiatief

De kinderclub is sinds enkele jaren in onze gemeente. Deze doe-praatgroep wordt georganiseerd door Impluz in samenwerking met Avedan en Stichting De Welle. De begeleiding van de club bestaat elk jaar uit ervaren hulpverleners. De tien bijeenkomsten zullen plaatsvinden in Het Timmerhuis, Rijssensestraat 127. De eerste samenkomst zal plaatsvinden op 27 januari om 15:30.

Aanmelden

De cursus is kosteloos voor de inwoners van gemeente Hellendoorn. Informatie en aanmelden kan tot 19 januari 2022) bij Hellendoorn Doet via 0548-638800, hellendoorndoet@stichtingdewelle.nl of direct via de website www.impluz.nl/cursussen

Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 1 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 2 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 14 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 16 uur geleden
Afbeelding
Koning maakt kennis met talenten Kleurrijk 19 uur geleden
Afbeelding
Vijf films te zien in meivakantie bij ZINema 22 uur geleden
Afbeelding
SVVN speelt gelijk tegen Wilhelminaschool: 0-0 24 apr, 08:05
Afbeelding
Hertruiters springen zich in de prijzen 23 apr, 21:50