Afbeelding
Foto:

Bidden langs het kanaal

Algemeen

TWENTE - Tijdens de Week van Gebed zijn er acht avonden ‘Bidden langs het kanaal’. De vijfde editie zal – net als vorig jaar – wat anders gaan, want massaal samenkomen is niet mogelijk.
Van 16 tot en met 23 januari is er elke avond een uitzending via het YouTube kanaal van de Verspieders Express. Op de eerste dag begint de uitzending om 19.00 uur. De daaropvolgende dagen wordt er om 19.15 uur begonnen met de uitzending.

De opnames zijn gemaakt in Vriezenveen (Westerkerk), Daarlerveen (De Schoof & De Kruiskerk), Vroomshoop (Het Anker), Geerdijk (Sint Willibrord) en Beerzerveld (Hervormde Kerk) in kerken die stuk voor stuk langs het kanaal Almelo-De Haandrik staan. De startdienst is opgenomen in “De Schoof” en op zaterdagavond is er een speciaal programma voor de kinderen en op zondagavond wordt de week afgesloten met ‘Zingen & Bidden langs het kanaal’. Iedere kerk werkt een eigen programma uit. 

Tijdens de Week van Gebed voor eenheid van christenen 2022 wordt stil gestaan bij de ster van Bethlehem. Een licht dat schijnt in het duister en de weg wijst naar Jezus. Daarin ligt een oproep voor christenen. De centrale Bijbeltekst komt uit Matteüs 2 vers 2: ‘Wij hebben zijn ster zien opgaan en zijn gekomen om Hem te aanbidden.’ De ster van Bethlehem is een teken dat God met zijn volk meegaat, hun pijn voelt, hun geschreeuw hoort en hen compassie betoont.

Het volgen van ‘Bidden langs het kanaal’ is vrij eenvoudig. Ga naar www.youtube.com en zoek op Verspieders Express. Men kan zich kosteloos abonneren op dit kanaal en dan kan alles gevolgd worden en is de liturgie vooraf in te zien. Op dit YouTube kanaal Verspieders Express komt er elke avond een uitzending online.

Stuur voor antwoorden op vragen en/of reacties een e-mail naar verspieders.express@gmail.com

Afbeelding
Grand opening Kozet House of Beauty 1 uur geleden
Afbeelding
‘De burgemeester belde over een baan’ 4 uur geleden
Afbeelding
Film Riders of Justice bij ZINema 7 uur geleden
Afbeelding
Springwedstrijd bij `T Oale Spoor in Hellendoorn 9 uur geleden
Afbeelding
Heren plaatsen zich voor halve finale 23 uur geleden
Afbeelding
Open Banendag in Nijverdal 18 mei, 20:02
Afbeelding
Oranje Leeuwinnen in Enschede tegen Finland 18 mei, 08:15
Afbeelding
Bos Bedden Nijverdal geeft een Boxspring weg 17 mei, 17:54