Diverse vormen van vrijwilligerswerk die het afgelopen jaar meer aandacht kregen in de krant, in het kader van het 'Jaar van de Vrijwilliger'. En alle vrijwilligers zijn het eens: het is ontzettend leuk om te doen!
Diverse vormen van vrijwilligerswerk die het afgelopen jaar meer aandacht kregen in de krant, in het kader van het 'Jaar van de Vrijwilliger'. En alle vrijwilligers zijn het eens: het is ontzettend leuk om te doen!

HellendoornDoet! is er voor vrijwilligers

Algemeen

HellendoornDoet! is de frontoffice van Stichting De Welle waar alle vragen over vrijwilligerswerk samenkomen. Iedereen kan bij Hellendoorn Doet! terecht voor alle vragen op het gebied van vrijwilligerswerk.

NIJVERDAL - “Dit kan gaan om warme maaltijden aan huis bezorgen, ondersteuning verlenen bij samen eten op locaties, personenalarmering, diverse culturele activiteiten, ondersteuning met de computer, instellen van een mobiele telefoon, ophangen van een lamp, vervoer naar het ziekenhuis, hulp bij de administratie, belasting en nog veel meer,” vertelt Yvonne Posthuma enthousiast. Zij is al jaren als coördinator werkzaam bij Stichting De Welle en heeft veel vrijwilligers voorbij zien komen. “We kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken. Heb je bijvoorbeeld hart voor vluchtelingen, dan zetten we je graag in als spreekuurmedewerker. Een juridische achtergrond is dan mooi meegenomen.”

Vrijwilligersteam

Actief worden als vrijwilliger voor De Welle? Kom dan hun vrijwilligersteam versterken. “Inmiddels zijn er meer dan 500 mensen vrijwilliger actief voor ons en daar zijn we maar wat blij mee. Ze zetten zich in als bijvoorbeeld als seniorenvoorlichter, huiscoach, activiteitenbegeleider, baliemedewerker, chauffeur of maaltijdbezorger. Maar er is veel meer mogelijk. Als een nieuwe vrijwilligers zich aanmeldt bij HellendoornDoet! gaan zij samen met die persoon op zoek naar passend vrijwilligerswerk. En vrijwilligerswerk geeft niet alleen veel voldoening, je leert er ook veel van. Zo kun je nieuwe vaardigheden ontwikkelen, vergroot je je netwerk en leer je nieuwe mensen kennen.”

Ondersteuning

Naast het  samenbrengen van vraag en antwoord op het gebied van vrijwilligerswerk, biedt HellendoornDoet! ondersteuning aan bijvoorbeeld verenigingen. “We horen regelmatig dat mensen die actief zijn voor een vrijwilligersorganisatie allerlei vragen hebben. Hoe kun je het beste vrijwilligers werven? Hoe kun je ze goed begeleiden en waarderen? Hoe zit het met de verzekeringen? Wij komen graag met die organisaties in gesprek en ondersteunen ze op het gebied van vrijwilligersbeleid of deskundigheidsbevordering. Nieuw op dit gebied is BestuurdersCentraal. Een initiatief voor en door besturen van vrijwilligersorganisaties uit de gemeente Hellendoorn. Het doel is verenigingen en stichtingen kennis te laten maken met bestuurlijke vernieuwing en moderne (digitale) bestuurstechnieken. Tevens gaat het om deskundigheidsbevordering, uitwisseling en samenwerking tussen verenigingen, stichtingen en bedrijfsleven, waardoor de kwaliteit van het bestuurlijk niveau wordt verhoogd.” Wil je meedoen met BestuurdersCentraal, heb je een bestuurlijk vraagstuk of wil je eigen expertise inbrengen? Kijk voor meer info op www.nov.nl of neem contact op met Yvonne Posthuma via 06-28211059 of y.posthuma@stichtingdewelle.nl..

Vacatures

Bij HellendoornDoet! kun je ook vrijwilligersvacatures aanmelden. “Deze vacatures plaatsen we op www.hellendoorndoet.nl, waar iedereen zich er direct voor kan inschrijven. Mensen die liever persoonlijk met ons in gesprek gaan, kunnen een afspraak maken en bij ons op kantoor komen.” HellendoornDoet! is in principe geopend van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 12.30 uur, maar in verband met corona zijn de openingstijden wisselend. Ze zitten aan de Constantijnstraat 32a en zijn te bereiken via 0548 – 638800 of hellendoorndoet@stichtingdewelle.nl.

Afbeelding
Voorstelling ‘Hoopvol’ in Openluchttheater 1 uur geleden
Afbeelding
Gerben Löwik Classic gaat langs mooiste plekjes 3 uur geleden
Afbeelding
De mooiste plekken in het hart van Overijssel 7 uur geleden
Afbeelding
Uitreiking Cultuurprijs aan actrice Johanna ter Steege 19 uur geleden
Afbeelding
Waterpolozussen terug bij Het Ravijn 21 uur geleden
Afbeelding
Gratis inzameling van plastic verpakkingen en glas voor organisaties en bedrijven gisteren
Afbeelding
Nijverdals Mannenkoor huldigt jubilarissen 16 mei, 12:01
Afbeelding
Reflectie van ChristenUnie op plannen Koestraat 16 mei, 09:54