De carnavalsverenigingen in de gemeente Hellendoorn trekken elk jaar veel samen op, iets wat in deze coronatijd nog eens extra wordt benadrukt.
De carnavalsverenigingen in de gemeente Hellendoorn trekken elk jaar veel samen op, iets wat in deze coronatijd nog eens extra wordt benadrukt.

‘Er is geen prinsendag dit jaar, helaas’

Algemeen

Dit weekend zou het zo ver zijn: De Gagelkealtjes zouden hun nieuwe prins presenteren in de Tipitent in hartje centrum op het Dunantplein. Een week later was het dan de beurt aan de Sükkewottels uit Haarle en De Ketelaars uit Hellendoorn om hun prins/prinses te presenteren.

NIJVERDAL/HELLENDOORN/HAARLE - Het zal iedereen duidelijk zijn dat een presentatie in de Tipitent niet mogelijk is, omdat die er simpelweg niet staat. Koning corona is de enige die voorlopig in de gemeente met de scepter zwaait.

Echt carnaval

De drie carnavalsverenigingen zijn het eens dat je een prins/prinses carnaval pas presenteert wanneer je een volledig carnaval kunt gaan vieren. En dat zit er dit jaar nog niet in. “We balen hier allemaal ontzettend van,” zegt Twan Schrijver namens de drie verenigingen. “We hadden ons enorm verheugd op weer een gezellig, groots feest, écht carnaval. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt het carnaval in de gemeente Hellendoorn weer op de kaart te krijgen en daar willen we het graag houden. Echt carnaval vieren zit er dit jaar weer niet in en wat we wel kunnen doen, weten we op dit moment nog helemaal niet. We wachten af welke maatregelen er vanaf 14 januari gaan gelden en passen onze plannen daar op aan.”

Vorig jaar

Carnaval viel vorig jaar net na de strenge lock down, waardoor er niet veel mogelijk was, maar dat weerhield De Gagelkealtjes niet toch een leuk feestje te vieren. “Het was allemaal niet ‘echt’, maar we konden onze achterban toen wel verblijden met een lekker biertje ‘Gagelgenot’ en wat online activiteiten. Maar eveneens zonder nieuwe prins. De Sükkewottels en De Ketelaars hadden al vroeg laten weten dat ze niets aan carnaval zouden doen en dat vonden wij jammer, maar wel begrijpelijk. Dit jaar trekken we nog meer samen op, want samen kunnen we onze achterban veel meer bieden in deze rare tijden.”

Websites

Op de websites en sociale mediakanalen van de verenigingen vertellen ze wat de toekomst in het verschiet heeft. “We gaan het carnaval natuurlijk niet stilletjes aan ons voorbij laten gaan, de mensen kunnen zeker iets van ons verwachten. Tot die tijd… Alaaf! Namens De Sukkewottels,  De Ketelaars en  De Gagelkealtjes,” sluit Twan optimistisch af.

www.gagelkealtjes.nl

www.sukkewottels.nl

www.cvketelaars.nl


Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 mei, 12:41
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11