Afbeelding
Foto: FTC CC'75

Terug van weggeweest: Tecklenburg Rundfahrt

Algemeen

NIJVERDAL/IBBENBÜREN - Na de COVID-19 perikelen van 2020 en 2021 gaat FTC CC’75 uit Nijverdal dit jaar voor de herkansing. Zaterdag 28 mei organiseert de fietstoerclub voor de 33e keer de Tecklenburg Rundfahrt. “Vele beroeps- en amateurrenners zien de tocht als een goede voorbereiding op het vervolg van het wegseizoen.” De Tecklenburg Rundfahrt is volgens FTC CC’75 een klassieker onder de toertochten. 

De Nijverdale toerclub is jaarlijks de organiserende vereniging van deze tocht. De route is volgens de club vergelijkbaar met de Amstel Gold Race en Limburgs Mooiste, maar minder massaal. Verkeersarme wegen, beklimmingen met stijgingspercentages tot wel 25% en fraaie afdalingen leiden de deelnemers door het Duitse Teutoburgerwald. “Ieder jaar slaagt FTC CC’75 er weer in om de deelnemers te verrassen.”


Foto: FTC CC’75

De organisatie van de TBR streeft ernaar om een kwalitatief uitstekende tocht te organiseren. “De dag moet, ondanks de pijn en vermoeidheid, een feest zijn voor de deelnemers én de vele vrijwilligers.” Deelnemers moeten wél rekening houden met de zwaarte van het parcours en de afstanden niet onderschatten. Aan de faciliteiten zal het volgens de club niet liggen. “Er zal voldoende eten en drinken zijn, goede voorzieningen bij start en finish en na de tocht is er een beregezellige afterparty.”

De historie van de tocht gaat terug naar eind jaren ‘80. Deze werd destijds georganiseerd voor studenten en onderwijzers van de Universiteit Twente. CC’75 uit Nijverdal werd gevraagd de organisatie over te nemen. Toerfietsen begon populairder te worden en er werden steeds meer tochten georganiseerd. De Tecklenburg Rundfahrt bleef een vaste waarde op de toerkalender, traditioneel georganiseerd op de zaterdag ná Hemelvaart. De laatste jaren bleef het aantal deelnemers groeien tot bijna 4.000. Omdat 4000 deelnemers iets te massaal was voor de vereniging, is besloten het deelnemersaantal te beperken tot maximaal 2500. Deelnemers kunnen zich tot en met 22 mei inschrijven op www.fietssport.nl. Op deze site is de tocht te vinden onder de naam “Tecklenburg Rundfahrt 2022”. Voorinschrijvers van vorig jaar zijn dit jaar automatisch ingeschreven.

Afbeelding
Voorstelling ‘Hoopvol’ in Openluchttheater 3 uur geleden
Afbeelding
Gerben Löwik Classic gaat langs mooiste plekjes 5 uur geleden
Afbeelding
De mooiste plekken in het hart van Overijssel 9 uur geleden
Afbeelding
Uitreiking Cultuurprijs aan actrice Johanna ter Steege 21 uur geleden
Afbeelding
Waterpolozussen terug bij Het Ravijn 23 uur geleden
Afbeelding
Gratis inzameling van plastic verpakkingen en glas voor organisaties en bedrijven 16 mei, 14:06
Afbeelding
Nijverdals Mannenkoor huldigt jubilarissen 16 mei, 12:01
Afbeelding
Reflectie van ChristenUnie op plannen Koestraat 16 mei, 09:54