Samenkomen in de Week van Gebed 2022

Algemeen

NIJVERDAL/HELLENDOORN - De Week van Gebed vindt plaats van 16 tot en met 23 januari. Christenen in Nederland (en wereldwijd) komen in deze week samen rond het thema ‘Licht in het duister’, voor bezinning en gebed voor elkaar, ons land en voor de nood in de wereld. Ook in Nijverdal/Hellendoorn zijn er gebedsbijeenkomsten. Ieder die mee wil bidden is van harte welkom.

De corona-ontwikkelingen worden gevolgd en er worden maatregelen getroffen op basis van de geldende overheidsadviezen. Op onderdelen kan fysieke aanwezigheid wellicht beperkt of niet mogelijk zijn of wordt een digitale vorm gekozen.

Zondag 16 januari wordt de Week van Gebed in alle kerken onder de aandacht gebracht en de Bijbelse waarde van het gebed benadrukt.
Maandag 17 januari verzorgt ‘Beth Shalom’ een avond met kringgebed, waarin we samen bidden voor kerk en wereld, Fred Noordstar leidt de avond, tijdstip 19.00 - 20.00 uur. Er is geen online weergave.
Dinsdag 18 januari staat een vesper op het programma, om 19.00 uur in de protestantse kerk te Hellendoorn. Voorgangers zijn pastor Gerard Legtenberg en ds. Jan Dirk Wassenaar. De dienst is alleen online te volgen via de link op de website van de kerk.
Woensdag 19 januari verzorgt ds. Wil Kaljouw in de Kleine Kapel (Noetselerweg 55) van 18.45 - 19.30 uur een gebedsviering in het kader van de Week. Die ochtend, 7.30 - 8.30 uur, is er de (wekelijkse) meditatieve wandeling, met aansluitend een korte viering buiten. Op de andere ochtenden (behalve zaterdag en zondag) worden er van 9.00 - 9.30 uur gebedsvieringen gehouden in de Keltische traditie. Er is geen online weergave.
Vanwege de 1,5 meter kunnen er maximaal vier gasten in de Kapel deelnemen aan een viering. Individueel bezoek is elke dag (ook buiten de Week) mogelijk van 8.00 - 18.30 uur. Dagelijks behalve zondag wordt er afgesloten met een avondgebed, van 18.45 - 19.30 uur.
De geplande buitenactiviteit van donderdag 20 januari gaat vanwege de coronabeperkingen niet door.
Vrijdag 21 januari wordt in ‘de Levensbron’ een speciale avond over gebed georganiseerd voor en door jongeren, onder leiding van ds. Albert Jan Holsappel en ds. Hans van Dalen, vanaf 19.30 uur. Er kan online worden deelgenomen.

De Week van Gebed wordt afgesloten met een gezamenlijke dienst in ‘de Regenboog’, op zondag 23 januari. Ds. Jan Dirk Wassenaar en ds. Wil Kaljouw gaan hierin voor, met muzikale ondersteuning van combo en organist. Tijdens de dienst is er een symbolisch moment met vertegenwoordigers van de deelnemende kerken. Tijdstip van 19.00 – 20.30 uur. Om de dienst bij te wonen kunt u zich aanmelden via de website van de kerk. De viering is ook online te volgen.

De bijeenkomsten staan onder verantwoordelijkheid van de Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn. Voor informatie kunt u terecht bij Marcel Ticheler (0548-619647/tichelermarcel@gmail.com) of Bertine van de Weg (0548-858867/ds.vandeweg@pgnijverdal.nl).

Kijk ook op de website van de Raad van Kerken www.raadvankerkennijverdal-hellendoorn.nl

Afbeelding
Grand opening Kozet House of Beauty 1 uur geleden
Afbeelding
‘De burgemeester belde over een baan’ 5 uur geleden
Afbeelding
Film Riders of Justice bij ZINema 7 uur geleden
Afbeelding
Springwedstrijd bij `T Oale Spoor in Hellendoorn 9 uur geleden
Afbeelding
Heren plaatsen zich voor halve finale 23 uur geleden
Afbeelding
Open Banendag in Nijverdal 18 mei, 20:02
Afbeelding
Oranje Leeuwinnen in Enschede tegen Finland 18 mei, 08:15
Afbeelding
Bos Bedden Nijverdal geeft een Boxspring weg 17 mei, 17:54