Gastgezinnen bieden ondersteuning.
Gastgezinnen bieden ondersteuning.

Steun als vrijwilliger een gezin dat hulp kan gebruiken

Algemeen

Gezinnen die veel problemen tegelijk hebben, komen daar vaak moeilijk uit. Door alle stress komt de ontwikkeling van de kinderen in de knel en worden gezinnen doorverwezen naar hulpverlening. Maar niet iedereen vindt dat de fijnste oplossing. Om deze gezinnen te helpen en kinderen de kans te geven gezond op te groeien, is Evenmens Hellendoorn gestart met het inzetten van gastgezinnen of gezinsvrijwilligers.  

HELLENDOORN - Vrijwillige gastgezinnen vangen kinderen op van gezinnen die wat ondersteuning kunnen gebruiken. Op deze manier ontstaat een moment van respijt voor de verzorger(s) om even tijd voor zichzelf te hebben of aan verplichtingen elders te kunnen voldoen. Evenmens Hellendoorn is daarom op zoek naar gezinnen en/of ouders die hun deuren willen openen voor een kind met een (lichte) zorgvraag of jonge mantelzorgers die opgroeien in een gezin met zorg. Dit kan voor een dag(deel) en/of een nachtje. Een vrijwillig gastgezin kan een gezin met kinderen zijn, maar kunnen ook stellen zonder kinderen, alleenstaanden of senioren zijn. Evenmens biedt de mogelijkheid om te specialiseren in het opvangen van kinderen met een specifieke achtergrond. 

Daarnaast zoekt Evenmens vrijwilligers die het leuk vinden om wekelijks of om de week op te trekken als coach/maatje met een gezin dat het zwaar heeft. Bij het project Samen Oplopen worden vrijwilligers gekoppeld aan een gezin of jongere die veel stress en zorgen kent. Het kan bijvoorbeeld gaan om gezinnen of jongeren die weinig sociale contacten hebben, hun weg in de samenleving moeilijk vinden, als alleenstaande moeder een baby verwachten of met psychische stress of beperkingen kampen. De vrijwilliger trekt voor langere tijd op met een gezin en biedt op een vriendschappelijk wijze ondersteuning aan. Ook jongeren die onvoldoende steun van ouders hebben door omstandigheden en mantelzorgers die een stukje respijtzorg zoeken, kunnen een beroep op Samen Oplopen doen. De levenservaring van de één kan de ander helpen.

Heeft u er al eens over nagedacht om gastgezin te worden? Het is zeker een verrijking om zoiets te kunnen betekenen voor een ander. Heeft u ruimte in hart en huis over om een gezin af en toe te helpen? Neem dan gerust contact op met Lucia Wolters. Tel. 0548 - 638 830, email: Lwolters@evenmens.nl. Bevindt u zich in een situatie met zorg in het gezin? En heeft u kinderen tot 18 jaar? Dan kunt u kiezen voor de inzet van een gastgezin of gezinsvrijwilliger. Neem ook dan gerust contact op. Meer weten? Kijk dan op https://evenmens.nl/brede-gezinsondersteuning/

Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 4 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 6 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 10 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 12 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 14 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 17 apr, 19:45
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 17 apr, 18:05
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 17 apr, 13:53