Open bijeenkomst van de IJsselacademie als start van 'Sporen van het Slavernijverleden in Overijssel'
Open bijeenkomst van de IJsselacademie als start van 'Sporen van het Slavernijverleden in Overijssel'

Op zoek naar sporen van slavernijverleden

Algemeen

Het onderzoek van de IJsselacademie naar de sporen van het slavernijverleden in Overijssel wordt op 20 januari online afgetrapt. Bij deze bijeenkomst is iedereen welkom die geïnteresseerd is in dit onderwerp. 

REGIO - Historicus van de IJsselacademie Martin van der Linde gaat tijdens zijn onderzoek op zoek naar de rol die Overijssel heeft gespeeld in het slavernijverleden. Dat kan variëren van Overijsselaars die aandelen hebben gehad in plantages, (ex-)slaven die naar Overijssel zijn gebracht of provinciegenoten die zich juist bezighielden met de afschaffing van de slavernij. 

De resultaten van het onderzoek zullen de basis vormen voor een onderwijsproject voor groep 7 en 8 van de basisschool. Ook worden de resultaten gepresenteerd in een (online) publicatie. Dit alles gebeurt door de samenwerking van de IJsselacademie met Comité 30 juni/1 juli, Stichting Stil Verleden en educatief bureau Komvoor.  

Iedereen die geïnteresseerd is in het onderzoek of een bijdrage eraan wil leveren, wordt door de IJsselacademie van harte uitgenodigd voor de online bijeenkomst op donderdag 20 januari om 20.00 uur. Aanmelden voor deze open bijeenkomst kan op de website: www.ijsselacademie.nl/kick-off

Een blij team van Draw2design. Zij gingen met de felbegeerde titel en bijbehorende beeldje terug naar de zaak.
'Draw2design is een terechte winnaar' 40 minuten geleden
Afbeelding
Hé notaris, verklaar 's! 2 uur geleden
Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 14 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 16 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 18 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 20 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 21 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 23 uur geleden