Jaap Calkhoven gaat samen met Henk Altena iedere zaterdagochtend vanaf 11.00 uur in het programma Reggebreed in gesprek met een lijsttrekker.
Jaap Calkhoven gaat samen met Henk Altena iedere zaterdagochtend vanaf 11.00 uur in het programma Reggebreed in gesprek met een lijsttrekker.

Lokale Omroep HOi volop in actie

Algemeen

De lokale omroep van Hellendoorn, HOi Media, is met een team van vrijwillige medewerkers en oud-medewerkers bezig met de voorbereidingen voor de uitzendingen met betrekking tot de Gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar. Vanaf zaterdag 22 januari worden er wekelijks radio- en tv-programma’s uitgezonden onder de noemer “Hellendoorn Kiest”. 

HELLENDOORN - Doordat niet bekend is hoe de coronamaatregelen er voor de langere termijn gaan uitzien is nog niet duidelijk of er publiek bij de verschillende programma’s mag zijn of dat het zonder publiek opgenomen moet worden. In ieder geval kunnen de inwoners vragen stellen of onderwerpen aandragen via verkiezingen@hoimedia.com en waar mogelijk worden die vragen of onderwerpen dan ingebracht in de verschillende uitzendingen. Ook kan het zijn dat de vragensteller zelf in de uitzending zijn of haar vraag mag stellen aan één of meerdere partijen.

Radio

Jaap Calkhoven en Henk Altena gaan iedere zaterdagochtend vanaf 11.00 uur in het programma Reggebreed zeven keer in gesprek met een lijsttrekker. In deze gesprekken praten ze met de lijsttrekker over de belangrijkste standpunten van de partij, wat men de afgelopen vier jaar heeft bereikt en wat de persoonlijke drijfveren van de lijsttrekker zijn. Op 22 januari is Anja ter Harmsel (GL) te gast, 29 januari Roy Zijlstra (CDA), 5 februari Margreeth Krommendijk (CU), 12 februari Annemarie Dubbink (LH), 19 februari Joost ter Horst (VVD), 26 februari Mark Paalman (PvdA) en op 5 maart Edo op den Dries (D66).

Televisie 

“Wat bezielt je lijsttrekker? is het televisieprogramma wat Wil de Bruine met iedere lijsttrekker wil maken over zijn/haar drijfveren en inspiratie om de politiek in te gaan. Wat is zijn/haar missie, visie en wat zijn zijn/haar levensdoelen. Iedere vrijdagavond vanaf 28 januari om ongeveer 19.10 uur na het wekelijkse journaal wordt dit programma uitgezonden. In de uitzendingen van 28 januari is Mark Paalman (PvdA) te gast, 4 februari Edo op den Dries (D66), 11 februari Joost ter Horst (VVD), 18 februari Annemarie Dubbink (LH), 25 februari Margreeth Krommendijk (CU), 4 maart Roy Zijlstra (CDA) en 11 maart Anja ter Harmsel (GL). 

Themadebatten 

Op zaterdag 19 februari worden een drietal themadebatten in “De Smidse” opgenomen. Deze debatten, waar alle zeven partijen met hun lijsttrekker of een andere kandidaat van de lijst aan deelnemen, worden geleid door de mannen van Reggebreed, Jaap Calkhoven en Henk Altena. Onderwerpen zijn onder meer de leefbaarheid in onze gemeente, waarbij het kan gaan over wonen, maar ook over bijvoorbeeld sociale veiligheid. Ook duurzaamheid komt aan de orde. Dan kan het gaan over (zonne)energie, plaatsing van windmolens maar ook over sociale duurzaamheid en burgerschap. Met de jongeren op de verschillende lijsten wordt er gesproken over wat hen beweegt, wat er goed is en anders moet in onze gemeente. Twee studenten van de Pop Rock Factory zullen tussendoor zorgen voor een muzikaal intermezzo. De uitzenddata zijn op vrijdagavonden na het journaal en “Wat bezielt je lijsttrekker?” om ongeveer 19.30 uur op 25 februari, 4 en 11 maart.

Lijsttrekker slotdebat

Op dinsdagavond 15 maart organiseert HOi het grote slotdebat met alle zeven lijsttrekkers. Dit zal vanuit de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur live worden uitgezonden. De avond zal om 19.30 uur beginnen en geleid worden door Jaap Calkhoven en cultuurburgemeester Jaap Harmsen. Ook hierbij zullen twee studenten van de Pop Rock Factory tussendoor zorgen voor een muzikaal intermezzo. 

Uitslagenavond 16 maart

Uiteraard doet HOI op woensdagavond 16 maart live verslag van de uitslagen van de diverse stembureaus en tot slot de einduitslag. Dit komt vanuit de ZINiN theaterzaal. Met de lijsttrekkers zal door Jaap Calkhoven en Henk Altena gesproken worden over de consequenties van die uitslag. Reike Podt zal, als er publiek bij aanwezig mag zijn, hen om reacties vragen. Tussendoor zullen er beelden te zien zijn van de sfeer en stemming op de verschillende stembureaus.

Alle programma zijn ook naderhand terug te luisteren of te zien op de website van HOi Media, YouTube of Facebook en worden ieder weekend herhaald.

www.hoimedia.com

De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 14 uur geleden
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 19 uur geleden
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07