Sfeerimpressie tijdelijke voorganger Klepperbeach
Sfeerimpressie tijdelijke voorganger Klepperbeach Foto: SVH

Akkoord voor project Klepperbeach

Algemeen

HELLENDOORN - Maandag 1 februari kwam er volgens Sportvereniging Hellendoorn “witte rook uit het gemeentehuis”. De gemeente gaf in de avond akkoord voor Klepperbeach. De volleybaltak van SVH zet onder die noemer de schop in de grond voor vier beachvolleybalvelden. Niet alleen voor de volleyballers, Klepperbeach is voor de hele gemeente.
“Beachvolleybal is al langer een punt van aandacht binnen onze vereniging”, vertelt commissielid Marc Oonk. Als trainer en adviseur zit Oonk bovenop het project. Het idee heeft een tijdje stilgelegen. Tot vorig jaar. Twee leden van SVH VC, Berdien Geut en Cristel Hekkert, stelden in coronatijd een enthousiaste groep samen om het project Klepperbeach nieuw leven in te blazen. Sportvereniging Hellendoorn heeft nu akkoord gekregen van Gemeente Hellendoorn.

Het begon allemaal (weer) toen de zaalsport stillag. “We mochten een lange tijd niet in de zaal, dat is killing voor zaalsportvereniging”, aldus Oonk. De SVH’ers gingen tijdelijk buiten volleyballen. De grasmat tussen twee voetbalvelden tegenover Sporthal de Voordam had het zwaar te verduren. “Het wordt vrij snel een knollenveld, dat is zwaar voor de gewrichten en het wordt spekglad.” Zo is het idee voor beachvolleybal opnieuw gaan leven. “Corona heeft ons in die zin niet alleen tegengezeten, maar ook geholpen.”

Sport en recreatie

Het plan is om de zandvelden open te stellen voor meer dan alleen beachvolleybal. “We zien het als een beachterrein met ruimte voor diverse sporten en andere recreatieactiviteiten”, legt Oonk uit. “Wijken, bedrijven, vriendengroepen, iedereen kan zijn eigen activiteiten en competities hier organiseren.” Mensen kunnen denken aan beachtennis, maar de locatie is ook te gebruiken voor revalidatie. “Tevens een terrein om te verblijven. Niet om te overnachten, maar om lekker te loungen”, lacht de trainer van Dames 1.


Sfeerimpressie tijdelijke voorganger Klepperbeach - Foto: SVH

Noaberschop

De filosofie achter de velden is volgens Oonk simpelweg “Noaberschop”. “SVH is ontstaan bij het Helders Fees in 1978, vanuit wijktoernooien, vanuit noaberschop.” Dat idee willen we met deze velden uitstralen en zo iets betekenen voor de hele gemeente. Hij hoopt ook op Helderse noabers te kunnen rekenen bij de realisatie van Klepperbeach. “Handjes, een slimme kop, materiaal, dat soort dingen hopen we te vinden in onze omgeving.”

Expertise

Qua onderhoud heeft Oonk zijn eigen filosofie. “Onderhoud zit al in een goede aanleg”, zegt hij nuchter. “We zijn verdere expertise nog aan het ontwikkelen. We hebben een goede partner aan de gemeente en er zijn een aantal goede beachvolleyballers binnen onze vereniging.” De club heeft nog geen trainers op dit gebied, maar dit gaat SVH snel realiseren volgens hem. “We hebben vaker tijdelijke beachvolleybalactiviteiten gehad op ons parkeerterrein.”

Het streven is om medio april de velden te openen. “En dan is iedereen welkom!”

Toekomstig Klepperbeach tussen de twee voetbalvelden tegenover Sporthal de Voordam (beeld: SVH)
Pen
!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50