Afbeelding

Stichting Hellendoorn bevrijd vraagt inwoners te vlaggen

Algemeen

HELLENDOORN - De Stichting Dorp Hellendoorn bevrijd vraagt alle inwoners van het dorp Hellendoorn om dit jaar op 2 april de vlag uit te hangen. Hellendoorn is op 10 april 1945 door de Canadezen bevrijd, maar dit jaar valt deze dag samen met Palmpasen en dus de Palmpasenmarkt, vandaar dat uitgeweken wordt naar zaterdag 2 april.

De stichting wil elk jaar aandacht schenken aan de bevrijding van het dorp Hellendoorn als opmaat naar 80 jaar vrijheid onder het motto ‘Opdat wij niet vergeten’. Langs de dorpsstraat en een gedeelte van de Gerard Boschstraat en de Bibenstraat komen ook dit jaar weer de banieren te hangen van Canadese soldaten die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hiermee krijgt de bevrijding een gezicht en worden de soldaten geëerd voor hun moed.

De stichting vraagt verder aan alle wijkverenigingen om hun wijk te versieren van maart tot april. Ook komt er een speciale bevrijdingsvlag beschikbaar die voor € 12,50 te bestellen is door een e-mail te sturen naar jwmmollink@gmail.com.

Voor alle schoolkinderen wordt ook dit jaar weer een actie georganiseerd met als hoofdprijs Vliegen in een echt oorlogsvliegtuig. De tweede prijs is een uur rijden in een originele Jeep voor maximaal vier personen. De derde en vierde prijs worden aangeboden door AH Rob Loomans en Hofman Primera.
Alle scholen doen mee en de formulieren worden op de scholen uitgereikt en die kan men ingevuld inleveren bij AH Rob Loomans en Hofman Primera.

Voorlopig programma

Op 2 april om 12.30 uur zullen de klokken van beide kerken luiden en in op dat moment rijden een groot aantal militaire voertuigen door de straten van Hellendoorn. Of er ook vliegtuigen over komen vliegen hangt af of deze op tijd klaar zijn voor gebruik.
Van 14.00 uur tot ongeveer 16.00 uur volgt een jaren 40-party op de Hofmansweide. Er zullen optredens zijn van dans- en muziekgroepen in de jaren 40-sfeer. Ook de oorlogsvoertuigen, waaronder een originele tank, die door de straten reden zijn hier te bezichtigen.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 9 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11