Afbeelding

Nijverdalsebergcross en Sallandtrail komen eraan

Algemeen

NIJVERDAL - Vrijwilligers van de Nijverdalse Atletiek- en Survivalvereniging (ASV) Atletics hebben de voorbereidingen van de Nijverdalsebergcross weer opgepakt. Op 5 maart wordt de Nijverdalsebergcross gehouden en een week later staat de SallandTrail op het programma. 

Het liefst had de atletiekvereniging de NK Crosslopen op 5 en 6 maart georganiseerd. Het evenement werd echter in januari afgelast vanwege de harde lockdown die toen was afgekondigd. De financiële risico’s voor de club waren te groot om de organisatie van een landelijk evenement door te zetten. De Nijverdalsebergcross en de SallandTrail daarentegen zijn evenementen met minder grote risico’s.

De Nijverdalsebergcross wordt normaliter verlopen in december en is daarmee de tweede wedstrijd van het Crosscircuit van het Oosten. Vanwege het coronavirus is de wedstrijd nu verplaatst naar het eerste weekend van maart en staat de Nijverdalse wedstrijd als derde wedstrijd op het programma. Organisator Albert Horsman is blij dat de wedstrijd uiteindelijk toch door kan gaan. Horsman: “Toen de versoepelingen werden afgekondigd zijn we meteen gaan kijken naar de mogelijkheden. In tegenstelling tot de landelijke crosscompetitie kan onze competitie dit jaar wel doorgaan.”

Bij de woorden van Horsman sluit Bertus van Elburg bij aan. Hij kijkt er ontzettend naar uit om na twee jaar afwezigheid weer hardlopers te verwelkomen tijdens de SallandTrail. “Het is fijn om na twee jaar afwezigheid en - vier keer vergeefse voorbereidingen - nu eindelijk de trailliefhebbers weer te kunnen ontvangen. De inschrijving zit al weer zo goed als vol dus mensen staan echt te springen om over de mooiste paden van de Sallandse Heuvels te kunnen trailen.”

De voorinschrijving voor de SallandTrail is inmiddels gesloten. Inschrijven voor de Nijverdalsebergcross kan tot 4 maart 18.00 uur.

Afbeelding
Column Gerdien op de thee bij André Gorter 8 uur geleden
Afbeelding
Taboedoorbrekend: lezing over de menopauze 9 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Nijverdal FOTO'S 13 uur geleden
Afbeelding
Ridderstrijd geopend 16 uur geleden
Afbeelding
Groei en Bloei Salland houdt Lentefair 18 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 19 uur geleden
Afbeelding
Laat de dagelijkse sleur van je afglijden: Geniet van een avond vol humor! 1 mei, 19:36
Afbeelding
Stap in de wereld van Juf Roos en Gijs voor een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! 1 mei, 12:15