Afbeelding

Roy Zijlstra is te gast in Wat bezielt je lijsttrekker

Algemeen

In het weekend van 5 maart gaat de lijsttrekker van het CDA in gesprek met Wil de Bruine in het programma Wat bezielt je lijsttrekker waarin de persoon van de politicus centraal staat.

HELLENDOORN - Zijlstra is geboren (1974) en getogen in Nijverdal. Al jong trok hij er op uit om vrijwilligerswerk te doen, voor de kerk, de lokale omroep, toneel. ¨ Ik wilde mensen leren kennen en rolde vanzelf overal in.” Hij doet al zijn maatschappelijke activiteiten ‘met plezier’ en ‘je leeft niet alleen voor jezelf’. Hij kan slecht tegen vluchtelingen die met wantrouwen bejegend worden. Hij denkt met warmte terug aan zijn grootouders die een warm nest waren.

Af en toe komt er een wolkje van ergernis boven zijn hoofd als het er in de politiek te langzaam aan toe gaat en iedereen nog weer herhaalt wat anderen ook al gezegd hebben. Aan het eind van de uitzending doet Roy Zijlstra een oproep om meer gebruik te maken van plaatselijke regelingen, waar veel geld op de plank blijft liggen omdat niet iedereen de weg naar de voorziening weet te vinden.

De uitzending is te zien na het HOi journaal en maakt deel uit van de uitzendingen Hellendoorn Kiest in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. De uitzending is te zien op de livestream www.hoimedia.com waar de uitzending ook terug te zien is op YouTube uitzending gemist.

De mededelingen van de gemeente verschijnen vanaf deze week in een nieuwe lay-out.
Gemeentenieuws in een nieuw jasje 28 minuten geleden
Afbeelding
Ridderstrijd geopend 1 uur geleden
Afbeelding
Groei en Bloei Salland houdt Lentefair 4 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 5 uur geleden
Afbeelding
Laat de dagelijkse sleur van je afglijden: Geniet van een avond vol humor! 17 uur geleden
Afbeelding
Stap in de wereld van Juf Roos en Gijs voor een verjaardagsfeest om nooit te vergeten! gisteren
Jong en talentvol lid van SNO Nijverdal Sam van Veen (foto: Linda van Beekhoven).
Cursus Verenigingsscheidsrechter: ga fluitend het veld op! 30 apr, 20:18
Afbeelding
'Kuier deur Kruidenwijk': Stap voor stap naar een actiever en socialer leven 30 apr, 15:05