Afbeelding

Voorstellingen voor jong en oud bij het ZINiN Theater

Algemeen

Het ZINiN Theater heeft voor de komende tijd weer tal van voorstellingen op het programma staan. Zo kunnen kinderen vanaf 3 jaar naar De Winter Gruffalo, cabaretliefhebbers naar Ongekend Talent en voor een muzikale avond kan men naar Mannen Huilen Niet van Tommie Christiaan en Sjors van der Panne. Kaarten voor deze voorstellingen zijn te reserveren via www.zinin.com, de reserveerlijn (0548) 624489 of aan de theaterkassa bij de Tourist Info in Nijverdal.

De Winter Gruffalo

Meneer Monster brengt De Winter Gruffalo naar het ZINiN Theater op zaterdag 26 maart. Zowel om 11.00 uur als om 14.00 uur is de voorstelling te bezoeken. De temperaturen worden al wat hoger, maar voor De Winter Gruffalo wordt het theater nog een keer omgetoverd tot een winterwonderland.
De theateravonturen van ‘De Gruffalo’ zijn gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Julie Donaldson en Axel Scheffler. In deze speciale sneeuweditie wordt iedereen geadviseerd om nog eenmaal muts en handschoenen mee te nemen. Na afloop worden de bezoekers uitgenodigd voor een sneeuwballengevecht in de theaterzaal.
Toegangskaarten kosten 10,- euro per stuk.


Elke Vierveijzer is op 31 maart te zien in het ZINiN Theater. - Foto: SASKIA KERKHOFF

Ongekend Talent

Elke Vierveijzer, Bovenste Knoopje Open en Henk Overdijk geven een voorproefje van hun voorstelling zijn op donderdag 31 maart vanaf 20.15 uur. Elke Vierveijzer neemt het publiek mee in de realiteit van het leven. Ze zet de bezoekers met beide benen op de grond, terwijl ze zichzelf begeleidt op de gitaar en Michiel Wetzer voor de muzikale ondersteuning op de piano zorgt. Liedjes die uit het leven gegrepen zijn over die ene boze buurman die geen blaadjes in zijn tuin wil en die goede vriend die van een roze babywolk diep in een dal zakt door het overlijden van zijn vader.
Bovenste Knoopje Open beklimmen in ‘Liftmuziek’ het podium voor een muzikale ode aan intimiteit met de ander, de natuur en onszelf. Al eerder liftten ze, in hun gelijknamige podcastreeks, mee op de gedachten en verhalen van schrijvers, cabaretiers en persoonlijke bekenden. Nu brengt Bovenste Knoopje Open, met hun vierkoppige band van multi-instrumentalisten, de muziek en de verhalen naar het podium.
Henk Overdijk was de winnaar van de jury- en persoonlijkheidsprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival en finalist van de laatste editie van Cameretten. In zijn debuutvoorstelling: ‘Ik was erbij’ probeert Henk antwoord te geven op de vraag of hij meer kan zijn dan gewoon Henk. Hij probeert van Henk een bijzondere unieke man te maken.
Toegangsprijs voor Ongekend Talent bedraagt 18,50 euro.


Mannen Huilen Niet

Op zaterdag 2 april staan Sjors van der Panne en Tommie Christiaan in het ZINiN Theater met hun nieuwe theatertour Mannen Huilen Niet. Beiden zingen ze de songs die voor hen passend en typerend waren in de mooiste en minder mooie momenten in hun leven. In dit theateravontuur zullen de heren uiteraard elkaar ook samen vinden in een aantal prachtige duetten die zij nooit eerder hebben gezongen. Tussen de songs door bespreken de mannen thema’s als liefde, verdriet, en energie en hoop met elkaar. Waar zit het verschil en waar de overeenkomst?
De kleine chansons van Sjors worden in een compleet ander jasje gestoken door Tommie. En Sjors duikt dan weer in het repertoire van Tommie, maar dan wel met het bekende sausje van Sjors.
Voorstelling begint om 20.15 uur en de toegangsprijs bedraagt 23,50 euro.

Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 11 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17