Service Rijd Voor wagen op het revisieterrein in Almelo
Service Rijd Voor wagen op het revisieterrein in Almelo Foto: Peter Duiker

‘De rijdende koffie- en theewinkel is aanvulling’

Algemeen

NIJVERDAL - Ondernemer Frank Timmermans start volgende maand met zijn rijdende koffie- en theewinkel. Dit zal een ode zijn aan de oude SRV-wagens, die vroeger in elke wijk te vinden waren. “Een variant op dé jaren ‘80 slogan Veronica komt naar je toe deze zomer!”, noemt Timmermans het. In die tijd reden de Service Rationeel Verkopen (SRV) wagens door vrijwel iedere wijk. De ondernemer mist dit in het straatbeeld, zo kwam hij op het idee voor zijn ‘Service Rijd Voor’. “Zo kan iedereen, goed of slecht ter been, gezellig met de buren een kop koffie of thee drinken”, vertelt de koffiemeester. “Het rijdende koffiehuis is een aanvulling op mijn winkel Tijd Voor.” De wagen zal de eerste vrijdag van april zijn debuut maken. 

Na die eerste vrijdag start de ‘Koffie en Thee-ater tour’ door onder andere Raalte, Rijssen, Ommen en zelfs Nordhorn. “Alle betalende klanten krijgen deze eerste week een gratis presentje”, vult de Nijverdaller aan.

De wagen is volledig omgebouwd en klaar voor alle ritten. “Het was een examenopdracht voor studenten van ROC Almelo. Zij kregen de opdracht meerdere SRV-wagens op te knappen.” Zo is er een aansluiting voor koeling en airco gerealiseerd en zijn er rekken geïnstalleerd zodat alles op zijn plaats blijft. “Ze hebben zelfs een drager gemaakt voor ons Dixi-toilet”, zegt Timmermans enthousiast. “Ik heb er nu al zin in!”

Het volledige program voor de eerste week is te vinden op de Facebookpagina van Tijd Voor.

Tekst: EG-Wél

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50