Burgemeester Jorrit Eijbersen feliciteert het echtpaar. In zijn hand houdt hij nog de oorspronkelijke trouwakte, die hij later zal overhandigen.
Burgemeester Jorrit Eijbersen feliciteert het echtpaar. In zijn hand houdt hij nog de oorspronkelijke trouwakte, die hij later zal overhandigen. Foto: A. van Ipenburg

‘Zestig jaar? Waar blijft de tijd?!’

Algemeen

Zestig jaar geleden, op dinsdag 20 maart 1962, gaven de heer Van Egmond en mevrouw Ten Donkelaar elkaar het jawoord. Ze zijn nu nog steeds samen en dat verdient een persoonlijke felicitatie van de burgemeester.

HELLENDOORN - Burgemeester Jorrit Eijbersen toog daarom maandag 21 maart naar verzorgingshuis De Blenke om het echtpaar een mooie bos bloemen te overhandigen en natuurlijk zijn welgemeende felicitaties. Het echtpaar vond alle aandacht best leuk, maar leek de ‘ophef’ tegelijk niet zo goed te begrijpen. “Zestig jaar getrouwd, waar blijven de dagen”, zegt mevrouw op een gegeven moment, alsof ze pas gisteren getrouwd zijn.

Na het ophalen van herinneringen, mevrouw ging oppassen bij het zusje van meneer en zo leerden ze elkaar kennen, het echtpaar heeft in diverse plaatsen gewoond tot ze in Nijverdal terecht kwamen, blijkt dat de burgemeester nog iets bijzonders heeft meegenomen. “Dit is jullie originele trouwakte”, zegt hij, terwijl hij het echtpaar een papier overhandigd. Dat hadden ze niet verwacht en ze bekijken de akte even sprakeloos en komen dan tot de conclusie dat hij mooi bij de brief van de koning past...

Het echtpaar en de burgemeester praten nog even gezellig verder, tot de plicht weer roept en de burgemeester verder moet.

The Fortunate Sons zetten Koningsplein Hellendoorn zaterdag 27 april helemaal op zijn kop.
The Fortunate Sons op Schapenmarkt 6 uur geleden
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. Vlnr. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. (Foto: Bas Jongejan)
Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma van 27e editie 7 uur geleden
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 13 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 15 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 17 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 18 apr, 19:29
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 18 apr, 17:39
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25