Burgemeester Jorrit Eijbersen feliciteert het echtpaar. In zijn hand houdt hij nog de oorspronkelijke trouwakte, die hij later zal overhandigen.
Burgemeester Jorrit Eijbersen feliciteert het echtpaar. In zijn hand houdt hij nog de oorspronkelijke trouwakte, die hij later zal overhandigen. Foto: A. van Ipenburg

‘Zestig jaar? Waar blijft de tijd?!’

Algemeen

Zestig jaar geleden, op dinsdag 20 maart 1962, gaven de heer Van Egmond en mevrouw Ten Donkelaar elkaar het jawoord. Ze zijn nu nog steeds samen en dat verdient een persoonlijke felicitatie van de burgemeester.

HELLENDOORN - Burgemeester Jorrit Eijbersen toog daarom maandag 21 maart naar verzorgingshuis De Blenke om het echtpaar een mooie bos bloemen te overhandigen en natuurlijk zijn welgemeende felicitaties. Het echtpaar vond alle aandacht best leuk, maar leek de ‘ophef’ tegelijk niet zo goed te begrijpen. “Zestig jaar getrouwd, waar blijven de dagen”, zegt mevrouw op een gegeven moment, alsof ze pas gisteren getrouwd zijn.

Na het ophalen van herinneringen, mevrouw ging oppassen bij het zusje van meneer en zo leerden ze elkaar kennen, het echtpaar heeft in diverse plaatsen gewoond tot ze in Nijverdal terecht kwamen, blijkt dat de burgemeester nog iets bijzonders heeft meegenomen. “Dit is jullie originele trouwakte”, zegt hij, terwijl hij het echtpaar een papier overhandigd. Dat hadden ze niet verwacht en ze bekijken de akte even sprakeloos en komen dan tot de conclusie dat hij mooi bij de brief van de koning past...

Het echtpaar en de burgemeester praten nog even gezellig verder, tot de plicht weer roept en de burgemeester verder moet.

Afbeelding
Voorstelling ‘Hoopvol’ in Openluchttheater 1 uur geleden
Afbeelding
Gerben Löwik Classic gaat langs mooiste plekjes 3 uur geleden
Afbeelding
De mooiste plekken in het hart van Overijssel 7 uur geleden
Afbeelding
Uitreiking Cultuurprijs aan actrice Johanna ter Steege 19 uur geleden
Afbeelding
Waterpolozussen terug bij Het Ravijn 21 uur geleden
Afbeelding
Gratis inzameling van plastic verpakkingen en glas voor organisaties en bedrijven gisteren
Afbeelding
Nijverdals Mannenkoor huldigt jubilarissen 16 mei, 12:01
Afbeelding
Reflectie van ChristenUnie op plannen Koestraat 16 mei, 09:54