Joris Schilstra schoot ook een doelpunt in de touwen. (foto: Wim Beunk)
Joris Schilstra schoot ook een doelpunt in de touwen. (foto: Wim Beunk) Foto: WIM BEUNK

Ravijnheren eindigen als tweede in competitie

Algemeen

De heren van Het Ravijn zijn de reguliere Eredivisie competitie met een tweede plek op de ranglijst geëindigd. In het Ravijnbad van Nijverdal werd afgelopen zaterdag Schuurman BZC met 20-5 verslagen, waardoor de tweede stek een zekerheid werd. 

NIJVERDAL - In de play-off wedstrijden om het landskampioenschap zullen ze waarschijnlijk UZSC uit Utrecht treffen. Het voordeel daarbij is dat de Nijverdallers mogen gaan bepalen of er eerst in Nijverdal gespeeld wordt of dat de eerste wedstrijd een uitwedstrijd is. Eerst gaan de heren komend weekend de achtste finale om de KNZB beker spelen tegen Widex/GZC-Donk uit Gouda.

Donderdag 24 maart speelden de Ravijnheren in Zaandam nog een inhaalwedstrijd tegen ZV De Zaan. Deze wedstrijd werd met 11-12 gewonnen. Na afloop was Zeno Reuten tevreden, ondanks dat er “maar” met een doelpunt verschil werd gewonnen. “We hebben die laatste uitwedstrijd tegen De Zaan tactisch erg goed gespeeld. Met name de laatste twee periodes waren erg goed. In die periodes hebben we als team de wedstrijd over de streep getrokken.” Tegen BZC uit Borculo was van tevoren bekend dat Het Ravijn zou winnen, al had Reuten in de voorbespreking wel bedongen dat het aantal tegendoelpunten niet meer dan vijf mocht zijn. Die afspraak werd bewaarheid. 

Zaterdag 2 april treffen de Ravijnheren om 19.55 uur in het Groenhovenbad van Gouda de heren van Widex/GZC-Donk voor de achtste finale van de KNZB beker. Zondagmiddag 3 april om 15.15 uur volgt in Het Ravijn de thuiswedstrijd. 

Het team van Wicher Diallo, de waterpolodames van Het Ravijn, spelen de kwartfinale van de KNZB beker tegen ZV De Zaan. Op zaterdag 9 april om 19.15 uur eerst de thuiswedstrijd en zondag 10 april om 13.00 uur de tweede wedstrijd in zwembad De Slag.

Statistieken Heren 1

Donderdag 24 maart, Zwembad De Slag Zaandam, ZV De Zaan - Het Ravijn: 11 - 12.
Periodestanden: 3-6, 5-9, 8-12, 11-12.
Doelpunten Het Ravijn: Lars Gottemaker 4x, Yoran Loos 2x, Emiel Wouters 2x, Jorn Muller 1x, Sam Stertefeld 1x, Thijmen Karel 1x, Bas Jan Dijkink 1x.

Zaterdag 26 maart, Het Ravijn Nijverdal, Het Ravijn 1 - Schuurman BZC: 20 - 5.
Periodestanden: 5-1, 10-2 (5-1), 14-4 (4-2), 20-5 (6-1).
Doelpunten Het Ravijn: Yoran Loos 5x, Jorrit Aanstoot 3x, Emiel Wouters 3x, Bas ter Brake 2x, Sam Stertefeld 2x, Bas Jan Dijkink 2x, Schilstra 1x, Rob Gottemaker 1x, Jorn Muller 1x.

De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 5 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 7 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 9 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 22 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema gisteren
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 18 apr, 14:25
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 18 apr, 11:46
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 18 apr, 10:12