Afbeelding

Expositie Eigen Oogst ‘Uitgelicht’ in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur

Algemeen

NIJVERDAL - De hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur is tot en met donderdag 21 april het podium van de expositie Eigen Oogst ‘Uitgelicht’. Iedereen is welkom alle prachtige kunstwerken te komen bewonderen tijdens de openingstijden van het Huis voor Cultuur en Bestuur.

De expositie is op maandag 4 april officieel geopend door cultuurwethouder Anja van den Dolder en bestaat uit schilderijen, metaalkunst, textielkunst, glaskunst, fotografie en keramiek – klei. “Dit is alweer de 18e editie van Eigen Oogst. Een prachtige mijlpaal en we zijn dan ook ontzettend trots dat we weer een podium kunnen bieden aan de kunstenaars, want dat podium verdienen ze!”, aldus wethouder Anja van den Dolder.

Tijdens elke expositie van Eigen Oogst kiezen alle bezoekers het kunstwerk dat hen het meeste aansprak. De kunstwerken die het meest gekozen zijn, komen terug in de ‘Uitgelicht’ expositie en zijn dus te zien in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur. Het bestuur van Eigen Oogst is enorm trots op de expositie: “Juist door de pandemie en de dingen die daardoor niet meer konden, zijn we ons er nog bewuster van geworden hoe mooi het is dat we kunst en cultuur met elkaar kunnen delen. We zijn ontzettend blij dat we met dank aan alle deelnemers, vrijwilligers, musici, sponsoren en bezoekers al 18 jaar mogen zorgen voor een prachtige expositie. Deze ‘Uitgelicht’ expositie is dan ook zeker de moeite waard om te komen bezoeken.”

Afbeelding
Afbeelding
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07