Afbeelding

SVVN doet goede zaken in Hengelo

Algemeen

SVVN ging voor de 16de speelronde naar Hengelo voor de uitwedstrijd tegen Wilhelminaschool. Een cruciale wedstrijd. SVVN kwam vorige week niet in actie wegens corona en ook deze zaterdag waren enkele spelers niet beschikbaar. Wilhelminaschool is in the winning mood. Dertien punten uit de laatste vijf wedstrijden zorgde voor een behoorlijke opmars. Dat geldt niet voor SVVN met slechts één schamel puntje uit de laatste drie wedstrijden. Wilhelminaschool is SVVN genaderd tot één punt.

Van dit gegeven was niets terug te vinden toen er om 14.30 uur werd afgetrapt op een winderig Sportpark De Vikkershoek. SVVN startte fris van de lever en zocht van het beginsignaal de aanval op. De verdediging van Wilhelminaschool werd flink onder druk gezet. En al in de tweede minuut was dat succesvol. Een ingooi van Wilhelminaschool wordt naar het centrum gegooid waar een verdediger zich verslikt in Teun Bakhuis. Teun lobt de bal prachtig met buitenkantje rechts over de uitgekomen doelman heen: 0-1.

Een flinke opsteker deze vroege voorsprong voor SVVN uiteraard. Ook na het doelpunt laat SVVN de teugels niet vieren en zoekt het fanatiek de aanval op. In de 5de minuut gaat Brian Maimba op de keeper af met een verdediger in zijn nek. Zijn schot mist kracht en precisie om de doelman te verschalken. In de 11de minuut wordt een schot van Jimmy gekeerd door doelman Weegink van Wilhelminaschool. In de rebound schiet Ronald van den Berg via een been van een verdediger over.

Na 25 minuten vol gas laat SVVN de teugels vieren. De thuisclub komt beter in de wedstrijd. De eerste kans voor Wilhelminaschool komt vanuit een voorzet van links. De spits raakt de lastige bal niet goed waardoor deze naast gaat. Een minuut later krijgt Jimmy Scharphof een grote kans op de 0-2 bij een lastige terugspeelbal. De keeper is nog op tijd om een doelpunt te voorkomen. In de 28ste minuut mag de opgekomen aanvoerder Ruinemans aanleggen. Via keeper Bryan Leemhuis belandt de bal op de buitenkant van de paal.

Zo gaat SVVN rusten met een 0-1 voorsprong. De eerste 25 minuten waren uitstekend, maar daar viel SVVN toch wel wat terug. Het is dan ook absoluut nog geen gelopen koers.

Ook het begin van de tweede helft is voor SVVN. De gasten zoeken veelvuldig de aanval op. In de 54ste minuut neemt Jimmy een vrije trap vanaf rechts en vindt hij het hoofd van Martijn ter Steege. Die vindt met zijn kopbal in de korte hoek de doelman op de weg naar succes. In de 59ste minuut krijgt School een corner van rechts. De kopbal gaat echter ruim over het doel van Bryan. In de 61ste minuut komt Jimmy Scharphof op de punt van de zestien in balbezit. Zijn schot gaat voorlangs.

De grootste kans is voor SVVN. Een combinatie op links tussen Martijn ter Steege en Brian Maimba brengt de laatste in de vijandelijke zestien. Zijn bekeken schot belandt op de paal. De rebound is voor Tygo Vliek die vogelvrij een paar meter voor de goal de bal helemaal verkeerd raakt zodat de bal naast hobbelt. Vier minuten later in de 81ste minuut neemt Tygo revanche. Een prachtige steekbal van Teun Bakhuis bereikt Tygo Vliek die met een bekeken schuiver de doelman passeert. Het duel lijkt hiermee beslist, maar SVVN heeft dit seizoen al vaker een ruime voorsprong uit handen gegeven.

Zover komt het vanmiddag niet. Wilhelminaschool is niet bij machte om het SVVN erg lastig te maken. We schrijven al diep in blessuretijd als bij uitval Bryan Leemhuis gepasseerd wordt. Alwin Zigterman brengt echter redding op de doellijn zodat SVVN vandaag de nul houdt. Een zeer belangrijke driepunter voor SVVN. De concurrent onder SVVN pakten ook punten terwijl de concurrentie boven SVVN dat niet deed. Daarbij was het spel bij vlagen uitstekend en over het algemeen dikke prima. Zo stijgt SVVN op de ranglijst naar een mooie vierde plaats. Volgende week speelt SVVN thuis tegen VV Kloosterhaar. Ook de zwartwitten halen momenteel veel punten en hebben inmiddels de laatste plaats verlaten. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Afbeelding
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 1 uur geleden
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 13 uur geleden
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 15 uur geleden
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 21 uur geleden
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.