In de basis stonden Thijs Staarman, Gerd Nijkamp, Daniël Ding, Timo Schippers, Selina Kamp, Anne-Roos Vos, Franca Slettenhaar en Emma Piksen.

Zaalseizoen afgesloten met een overwinning

Algemeen

Zaterdag stond voor NKC ‘51 de laatste en tevens belangrijkste wedstrijd van de zaalcompetitie op het programma. Tegenstander was Wit-Blauw in Kampen.

KAMPEN/NIJVERDAL - Bij een winstpartij van NKC ‘51 en verlies van concurrent Tweemaal Zes, speelt NKC ‘51 nog play-offs om promotie naar de Hoofdklasse. Mocht NKC ‘51 niet weten te winnen, dan speelt het tegen DOS Kampen om klasse behoud. Daarbij komt wel dat Wit-Blauw moet winnen met meer dan vier doelpunten verschil in verband met het onderling resultaat.

De wedstrijd stond onder leiding van het scheidsrechtersduo E.T. Talstra en F. Bruining. Dat beide scheidsrechters niet veel toelieten werd in de eerste minuut al duidelijk. Geregeld ging de bal op 2,5 meter. Qua score ging het tot aan 2-2 gelijk op, waarna NKC ‘51 een gaatje sloeg naar 2-5. De ploeg van Gert Schorn speelde met veel energie. Verdedigend werd Wit-Blauw onder controle gehouden, maarvooral de spitsen hielden Wit-Blauw in de wedstrijd. Wit-Blauw wist weer aan te haken bij 5-6 waarna NKC ‘51 het stokje weer overnam en het verschil naar drie bracht, 5-8. Wit-Blauw liet zien dat NKC ‘51 niet mocht verslappen. Verdedigende fouten werden afgestraft en binnen enkele minuten waren de ploegen weer in evenwicht, 8-8. Tot aan 11-11 werd de korf om en om gevonden en vlak voor rust schakelde NKC ‘51 een tandje bij en bepaalde de ruststand op 12-15.

De tweede helft begon NKC ‘51 met dezelfde goede energie. Voor het eerst werd het verschil naar vier gebracht, 13-17. In tegenstelling tot de eerste helft lieten de scheidsrechters nu meer toe waardoor er veel harde duels uitgevochten werden. NKC ‘51 bleef stabiel spelen en liep uit naar 15-20, hiermee leek het verzet en geloof van Wit-Blauw in een overwinning gebroken. Bij NKC ‘51 ging het in de eindfase aanvallend moeilijker en gaf Wit-Blauw nog de gelegenheid om dichterbij te komen, 19-21. Daniël Ding gooide de wedstrijd definitief in het slot door de 19-22 te noteren. Het laatste doelpunt was voor Wit-Blauw, eindstand 20-22.

Door de winst van NKC ‘51 en het verlies van Tweemaal Zes mag NKC ‘51 voor promotie gaan spelen tegen DOS uit Westbroek. De eerste ontmoeting is zaterdag 9 april in het Ravijn om 16.30 uur.