Afbeelding

ZorgSaam Nijverdal-Hellendoorn daagt inwoners uit

Algemeen

HELLENDOORN - Meer bewegen en een gezonde leefstijl zijn belangrijker dan ooit. De medewerkers van Fysiotherapie ZorgSaam hebben de gezamenlijke ambitie om de gemeente Hellendoorn gezonder te maken en te houden. Met de komst van leefstijlcoach Martijn Krabshuis begin dit jaar, hebben zij hierin een mooie eerste stap gemaakt. “Omdat we geloven dat wandelen het beste medicijn is, doen we vanaf 3 mei mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). 

Onder deskundige begeleiding gaan we één keer per week samen wandelen. Ook krijgen de deelnemers een wandelschema om daarnaast ook zelf te gaan wandelen. We dagen alle inwoners uit om met ons mee te gaan. Samen wandelen is namelijk goed voor de gezondheid, diabetes en bovendien erg gezellig”, legt praktijkeigenaar Patrick ter Brugge uit.

De Nationale Diabetes Challenge is een beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Op 170 locaties in Nederland, waarvan circa 15 verschillende locaties in Twente, komen mensen samen om te wandelen voor een gezondere samenleving. De uitdaging beperkt zicht niet tot enkel (pre-)diabeten maar is bedoeld voor alle mensen die graag willen wandelen om fitter te worden, fit te blijven of puur voor het plezier.

Start challenge

Op dinsdag 3 mei start leefstijlcoach Martijn met de eerste wandeling en ook andere collega’s wandelen afwisselend mee. Er wordt rekening gehouden met verschillende wandelniveaus en getraind in afzonderlijke groepen voor 3, 5 en 10 kilometer. In de week van 19 september wordt de Nationale Diabetes Challenge feestelijk afgesloten met een finaleweek. Alle deelnemers uit het hele land komen dan tegelijkertijd in beweging en op 24 september vindt de grote finaledag plaats.

Wandel je mee?Via de website www.nationalediabeteschallenge.nl kunnen geïnteresseerden zich registreren voor de challenge. Voor slechts 1,- euro per week kunnen deelnemers meewandelen, wel graag bij aanvang de challenge voldoen. Wat deelnemers kunnen verwachten? Leuk begeleid wandelen met een gezellige groep. Gratis deelname aan de finale week ter waarde van 7,50 euro en wekelijks een kopje koffie of thee bij ZorgSaam, om na de wandeling nog even na te praten.

Meer informatie

Op donderdag 21 april organiseert ZorgSaam een informatiebijeenkomst in de praktijk van ZorgSaam Hellendoorn aan de Koemaste 2c. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar mkrabshuis@zorgsaamnijverdal.nl

Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 2 uur geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 4 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 6 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 8 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 8 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 10 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 12 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45