Afbeelding
Foto: ANNAUF

Wandelen voor partners volwassene met autisme

Algemeen

“Omdat er steeds meer bekendheid komt over autisme en de kenmerken die bij mensen met autisme voor kunnen komen, willen we graag verbindingen leggen tussen partners van een volwassene met de diagnose of het vermoeden van autisme”, aldus Stichting Evenmens. Hiervoor organiseren ze wandelingen. De eerstvolgende wandeling voor partners uit Hellendoorn, Twenterand en Wierden is op 20 april. 

TWENTE - Een van de deelnemers van een eerdere wandeling geeft aan: “Het is zo fijn dat ik hier niet alles uit hoef te leggen, er is begrip voor elkaar.” De verbindingen onderling kunnen belangrijk zijn. “Door te delen wat er speelt of vragen te kunnen stellen als die er zijn, kunnen mensen elkaar versterken. Onze ervaring is, erover praten kan helpend zijn”, legt consulente Herma Spoolder uit. Daarom nodigt Evenmens partners van volwassenen met autisme uit voor een wandeling op woensdag 20 april vanaf Landgoed De Barkel, Hexelseweg 52 B Wierden. Mantelzorgers uit heel Twente mogen hieraan deelnemen. Deelname is gratis.

De wandeling start om 10.00 uur en duurt ongeveer een uur. Daarna is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Aanmelden is verplicht en kan via www.evenmens.nl/wandelingenASS of via telefoonnummer 0548 638 830.

Afbeelding
Bruisend Nijverdal zoekt vrijwilligers 9 uur geleden
Afbeelding
Jubilarissen SVVN alsnog in het zonnetje gezet 11 uur geleden
Afbeelding
Column: bankje voor jou 17 uur geleden
Afbeelding
Taizéviering met het thema ‘Ik zal u rust geven’ 18 uur geleden
Afbeelding
Rust in je levenmet mindfulness 21 uur geleden
Afbeelding
NKC ‘51 speelt voor behoud in Overgangsklasse 1 jul, 19:31
Afbeelding
Bos Bedden Nijverdal Nieuwste Auping Studio 1 jul, 17:58
Afbeelding
Techniek, beleving voor jong en oud 1 jul, 14:06