Dames 1 Het Ravijn met Lieke Schokker-Klaassen (capnummer 6) tijdens een van de periodes (foto: Wim Beunk).
Dames 1 Het Ravijn met Lieke Schokker-Klaassen (capnummer 6) tijdens een van de periodes (foto: Wim Beunk).

Heren 1 plaatst zich voor de halve finale

Algemeen

NIJVERDAL - De waterpolodames van Het Ravijn zijn uitgeschakeld in de kwartfinale van de KNZB beker. De ploeg van Wicher Diallo werd in een thuis- en uitwedstrijd respectievelijk met 9-11 (zaterdag in Het Ravijn) en 14-9 (zondagmiddag in Zaandam) door ZV De Zaan uitgeschakeld. De Ravijndames zijn klaar met hun seizoen. 

Zondagmiddag maakte ex-international Lieke Schokker-Klaassen via social media zelf bekend dat de twee bekerwedstrijden haar laatste wedstrijden waren. En ook voor Charlotte Coes-Mensink was het de laatste wedstrijd van haar waterpolocarrière. Beide dames geven aan dat het tijd is voor wat anders. “Lieke en Charlotte, bedankt voor jullie jarenlange inzet en veel succes in jullie maatschappelijke carrières.”

De Ravijnheren schakelden in twee wedstrijden het vrijwillig gedegradeerde WP Den Haag met respectievelijk 10-13 (in Den Haag) en 12-9 (in Nijverdal) uit. De ploeg van Zeno Reuten is doorgedrongen tot de halve finale van de KNZB beker. De loting voor de halve finale gaat deze week plaatsvinden.

In twee wedstrijden werd het naar de eerste divisie gedegradeerde WP Den Haag uitgeschakeld voor doorstroming naar de halve finale van de KNZB beker. De Nijverdalse ploeg van trainer-coach Zeno Reuten was zaterdag in Den Haag, zoals gezegd met 10-13 en zondagmiddag thuis in het eigen Ravijnbad met 12-9 te sterk voor Den Haag. Doordat van tevoren bekend was dat er gewonnen werd, waren de wedstrijden op sommige momenten niet om aan te zien en was de concentratie in het team ver te zoeken. 

Dames

De waterpolodames hebben het afgelopen weekend gevochten voor wat ze waard waren. Woordvoerster Laura Boerdam: “Zaterdag thuis begonnen we de wedstrijd fel en sterk. ZV De Zaan had het in de eerste twee periodes erg zwaar en kwamen er niet doorheen. In de laatste twee periodes werden wij onnauwkeurig in de aanval wat resulteerde in doelpunten bij De Zaan. Zondagmiddag in zwembad De Slag in Zaandam begonnen we wederom de wedstrijd fel en sterk. ZV De Zaan had het zwaar en kwamen niet aan aanvallen toe. De derde periode vielen we als team uit elkaar en daar profiteerde De Zaan van. In de laatste periode herpakten we ons alleen bleek dat helaas te laat om de wedstrijd winnend af te sluiten.”

Statistieken

Zaterdag 9 april 2022, kwartfinale heren KNZB beker, WP Den Haag-Het Ravijn: 10-13.
Periodestanden: 3-4, 5-8, 7-10, 10-13.
Doelpunten: Lars Gottemaker 3x, Yoran Loos 2x, Bas ter Brake 2x, Emiel Wouters 2x, Bas Jan Dijkink 1x, Rob Gottemaker 1x, Jorrit Aanstoot 1x, Jorn Muller 1x.

Zaterdag 9 april 2022, kwartfinale dames KNZB beker, Het Ravijn-ZV De Zaan: 9-11.
Periodestanden: 3-1, 6-3, 8-7, 9-11.
Doelpunten: Lotte Beunk 3x, Margreet ter Schure 2x, Lieke Schokker 1x, Charlotte Coes-Mensink 1x, Nina Scholten 1x, Susan de Vries 1x.

Zondag 10 april 2022, kwartfinale heren KNZB beker, Het Ravijn-WP Den Haag 12-9.
Periodestanden: 5-4, 9-6 (4-2), 12-8 (3-2), 12-9 (0-1).
Doelpunten Het Ravijn: Emiel Wouters 4x, Yoran Loos 2x, Jorn Muller 2x, Thijmen Karel 1x, Rob Gottemaker 1x, Jorrit Aanstoot 1x, Sam Stertefeld 1x.
Doelpunten WP Den Haag: Koen Heiden 3x, Fabian van Niekerk 3x, Bart Turk 2x, Jeroen Willemsen 1x.

Zondag 10 april 2022, kwartfinale dames KNZB beker, ZV De Zaan - Het Ravijn 14-9.
Periodestanden: 5-4, 6-7, 13-8 14-9.
Doelpunten: Lotte Beunk 3x, Margreet ter Schure 2x, Lieke Schokker 2x, Charlotte Coes-Mensink 1x, Rachel Hampsink 1x, Susan de Vries 1x.

Charlotte Coes-Mensink hangt haar cap met nummer 11 aan de wilgen (foto: Wim Beunk).
Wedstrijdmoment Heren Het Ravijn tegen WP Den Haag kwartfinale KNZB Beker (foto: Wim Beunk).
De fractie van Awaz (staand uiterst rechts). Zij vroegen de Tweede Kamer om meer aandacht voor de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren.
'Jeugd niet genoeg gerepresenteerd' 4 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 5 uur geleden
Afbeelding
Nog enkele kaarten voor In Het Volkspark Festival 8 uur geleden
Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 20 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 22 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord gisteren
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 18 apr, 11:46
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 18 apr, 10:12