Afbeelding
Foto: Barbara Trienen

Op de fiets kennismaken met de gastvrije regio

Algemeen

HELLENDOORN - Met het mooie lenteweer in het verschiet dit paasweekend kan er ultiem gefietst worden. Zaterdag 16 april worden zeven fietsroutes in Overijssel extra in het zonnetje gezet tijdens Salland Slingerdag. Als aftrap van het toeristische seizoen worden deze routes onder de naam ‘Slinger van Salland’ officieel gelanceerd. Vakantiegangers en lokale fietsfanaten kunnen op Paaszaterdag één of meer van de zeven nieuwste Slingerroutes fietsen en onderweg genieten van leuke acties. Al fietsend leert men alle mooie verhalen en bijzondere plekken in Salland kennen.

Mensen kunnen genieten van de mythe van de Heks van Lettele, van het verhaal achter de luiken in Heino, van het Germaans Verleden Heeten, van het geheim van de IJssel in oorlog en vrede, van het verdwenen landschap van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal, van de Boerenkracht van Luttenberg-Heeten-Raalte en van de pure smaken van Hellendoorn.

De route door de gemeente Hellendoorn laat u kennismaken met de gastvrije regio, ongerepte natuur en pure producten uit de streek. Het traject van maar liefst 70 kilometer brengt u langs lokale boerderijen en ondernemers. Naast toeristische trekpleisters en historische plekken zijn ook locaties van huisgemaakte zuivel, duurzaam vlees, vers gerookte producten en heerlijke chocolade gemarkeerd op de route. Een rustpauze voor hapje of drankje is goed in te lassen, onderweg komt u meerdere terrasjes tegen.

Wanneer u de Smaakfietsroute Hellendoorn fietst, heeft het Pannenkoekenhuus Marle een leuke aanbieding. Op zaterdag 16 april is de entree voor hun Nationaal Blikkenmuseum en de tweede kop koffie gratis. Ook langs de andere routes hebben ondernemers in onder andere Deventer, Lettele en Luttenberg diverse acties en kortingen.

Er is van elke fietsslinger een routeflyer gemaakt met daarin de route met haar knooppunten, fragmenten van de verschillende verhalen, bezienswaardigheden onderweg en tips voor horeca en verblijf. Ook zijn de routes te downloaden op www.slingervansalland.nl. Op de website staan de uitgebreide verhalen en mythes, inspiratie & informatie en leuke arrangementen. De routeflyers zijn binnenkort verkrijgbaar bij de Tourist Info’s en bij ondernemers langs de route.

Tekst: EG-WéL

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 12 uur geleden
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11
Jan Mensink (achterste rij, tweede van links) met 'zijn' Ravijnmannen en begeleidingsteam na het behalen van de halve finale in de play-offs.
'Wilde de vijftig jaar graag volmaken' 16 mei, 10:17