Vladimir Dobrasinovic fotografeert het liefst tegen zonsopgang of -ondergang.
Vladimir Dobrasinovic fotografeert het liefst tegen zonsopgang of -ondergang.

Het gaat om licht, detail en emotie

Algemeen

NIJVERDAL –Van jongs af aan wordt hij geboeid door natuur en licht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Vladimir Dobrasinovic na wat omzwervingen als fotograaf aan de slag is gegaan. De geboren Serviër is twaalf jaar in Nederland en woont sinds 2017 in Nijverdal. Als fotograaf richt hij zich vooral op trouwreportages, love- en familieshoots en portretten. 

Bij fotografie gaat het volgens Vladimir Dobrasinovic niet alleen om creativiteit en techniekbeheersing, maar je moet ook oog hebben voor het licht. Zijn inspiratie haalt hij uit schilderijen van oude meesters. Vooral Rembrandt speelde als het ware met licht in zijn schilderijen. Vaak ontroerend mooi. “Bij natuurlijk, niet al te hard licht, kun je de mooiste foto’s maken. Dat kan ook met een blauwe lucht en stralende zon, maar een familieshoot bij wat gedempter licht levert vaak een mooier resultaat op. Bijvoorbeeld aan het eind van de dag tegen zonsondergang.”

Vladimir wil de foto’s graag in een ontspannen sfeer maken. Hij maakt een gezins- of familieshoot het liefst op een mooie plek ergens in de natuur, hoewel een foto in een stedelijke omgeving of in de studio ook mooi kan zijn. “Bij een bruidsreportage of een fotoshoot zijn kleine details belangrijk. Ik wil graag foto’s maken die een levensverhaal vertellen, zodat je bijzondere en spontane momenten steeds opnieuw kunt beleven. Bijvoorbeeld een blij kindergezichtje kan je jaren later nog opvrolijken.”

Fotografie is niet alleen zijn werk, hij fotografeert ook graag in de natuur, het liefst tegen zonsopgang of zonsondergang. En hij is helemaal in z’n element bij nevel of mist. Ook op vakantie in de bergen gaat deze fotograaf bijna geen dag zonder zijn camera op stap. “Niets is mooier dan om met je camera de wereld te schrijven en te herschrijven met licht en schaduw”, zo zegt Vladimir tot slot.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Vladimir Fotografie. U kunt ook vrijblijvend een afspraak maken voor een gesprek. Stuur daarvoor een e-mail naar vladimirfotografie@gmail.com of bel met 06 19 01 96 45.

www.vladimirfotografie.com

Afbeelding
Toneelvoorstelling 'In de Lift' te zien in het ZINiN Theater 5 uur geleden
Afbeelding
Een pittige thuiswedstrijd voor NKC '51 1 7 uur geleden
Afbeelding
Risico om te degraderen groter voor SVVN na verlies 8 uur geleden
Afbeelding
Van hoog naar laag: ontdek de Sallandse Heuvelrug per fiets! 11 uur geleden
De Oude Twentse weg loopt al eeuwen door de gemeente Hellendoorn en was al in de dertiende eeuw een belangrijke verbinden tussen Twente en Zwolle.
HKHN verzorgt lezing over de stokoude Twentseweg 4 mei, 18:01
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 mei, 12:42
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 3 mei, 19:47
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 3 mei, 17:44