De jaarlijkse clubkampioenschappen van de afdeling Ritmische Gym van G.V. Fysion werden gehouden op 9 april.
De jaarlijkse clubkampioenschappen van de afdeling Ritmische Gym van G.V. Fysion werden gehouden op 9 april.

Weekend vol wedstrijden voor G.V. Fysion

Algemeen

NIJVERDAL - In Sporthal Kruidenwijk werden op zaterdag 9 april de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden van de afdeling Ritmische Gym van G.V. Fysion. Het waren onderlinge wedstrijden voor zowel recreatie- als selectieleden. 

Het was ongeveer twee jaar geleden dat er voor het laatst clubkampioenschappen gehouden konden worden, gezamenlijk in een zaal met publiek. In 2021 heeft de afdeling Ritmische Gym alternatieve clubkampioenschappen gehouden in de lessen in verband met de toen geldende maatregelen. In een afwisselend programma lieten de deelnemers tussen de 4 en 20 jaar hun oefeningen zien aan de jury met de materialen; touw, knotsen, bal, hoepel en lint. Elk lid mocht twee oefeningen uitvoeren in een volle sporthal.

De titel ‘Clubkampioen Ritmische Gym 2022’ en de grote wisselbeker ging naar Aukje Tijhuis. Prijswinnaars groep 1, 2 en 3: Saar Oosterwijk, Joni Tuitert en Sanne Reukema. In groep 4, 5 en 6 waren de winnaars Dewi Kappert, Noa Roelofs, Liv Wigger. In groep 7/8/1e klas gingen de prijzen naar Lynn Rouwmaat, Lieke Kappert en Tess van Haarst. Bij 2e klas en ouder was het podium voor Aukje Tijhuis, Eva Burlovic en Nienke Tijhuis. Bij de selectie was Demi Roosendaal de beste, gevolgd door Lindsey Nijenkamp en Lieke Mars.

Springselectie

Op zaterdag 9 april hadden de junioren van de springselectie de regionale individuele springwedstrijden in Nieuwleusen. In de ochtend mocht Sven Roenhorst de aftrap nemen. Op mini vrij en mini pega liet hij mooie stabiele sprongen zien en behaalde respectievelijk een 1e en 2e plek. Ook op airtrack liet Sven mooie series zien, maar viel helaas niet in de prijzen.

In de middag mochten de junioren dames hun sprongen laten zien. Imke Kamerling, Demi Buis, Hanne Rijnen, Yinthe Huisman, Ilse Hofman, Britt Hegeman, Emma Viet, Mare Hegeman en Zoey Evers lieten zowel op mini vrij, mini pega en airtrack zeer stabiele sprongen zien.

De meiden hadden een groot deelnemersveld en weten waar ze nu nog aan kunnen werken voor de plaatsing NK individueel. Op 21/22 mei doet namelijk iedereen van de springselectie mee aan de plaatsing voor het NK individueel in Drachten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De rhododendrons rond de Palthetoren zijn in bloei! 4 uur geleden
Mevrouw Ninaber-Biben komt met haar kinderen vanuit Deventer naar Hellendoorn, waar de oom, Engelbertus Johannes Ninaber, van haar overleden man een huis voor haar bouwt..
'Jezelf mooi maken is van alle tijden' 21 uur geleden
Voorbeeld van een situatie waar mensen met een beperking nog te vaak mee te maken hebben: er wordt te weinig rekening met ze gehouden.
Wmo-avond 'Iedereen doet mee' 23 uur geleden
Afbeelding
Dansclub Hulsen houdt weer een dansavond 3 mei, 14:02
Op 4 mei, de vlag halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang. Tijdens Bevrijdingsdag de vlag, zonder oranje wimpel, vlaggen.
Gemeente Hellendoorn staat stil bij 4 en 5 mei 3 mei, 12:12
Afbeelding
'Wat bezielt je' aflevering over Vrouwen in het Verzet 3 mei, 09:42
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07
Afbeelding
Column Gerdien op de thee bij André Gorter 2 mei, 19:37