Onderzoek naar de mooiste plekken.
Onderzoek naar de mooiste plekken. Foto:

De mooiste plekken in het hart van Overijssel

Algemeen

OVERIJSSEL - Binnenkort start een onderzoek om te ontdekken hoe inwoners het gebied tussen grofweg Ommen en Diepenheim en Raalte en Wierden beleven. 

Onder de werktitel ‘Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal’ is een unieke samenwerking tussen meer dan 18 partners uit het hart van Overijssel, zoals overheid, waterschap en landgoederen, op gang gekomen. Samen werken ze aan het landschap van de toekomst. Een landschap vol cultuur en -erfgoed en duurzaam toerisme. Met een gezonde economie met perspectief voor de landbouw en met mooie natuur in een groene en gezonde leefomgeving,

Maar wat vinden inwoners belangrijk in dit gebied? Wat zijn de mooiste en meest geliefde plekjes? Is wandelen favoriet of juist logeren bij de boer? Veel inwoners zetten zich vrijwillig in om bijvoorbeeld mensen rond te leiden in het landschap. Zijn er nog meer of andere dingen waar inwoners zich voor zouden willen inzetten? Dat soort vragen staan in het bewonersonderzoek. Inwoners van de gemeentes Hof van Twente, Wierden, Twenterand, Hellendoorn, Raalte, Ommen en Rijssen-Holten krijgen een uitnodiging om het onderzoek in te vullen.

De uitkomsten worden gebundeld in een advies. Dat advies helpt de 18 partners om rekening te houden met wat inwoners belangrijk vinden en hoe inwoners meer betrokken kunnen worden.

Afbeelding
Column: Oorlogsmaterieel deur de straoten: Heldern vriej! 5 uur geleden
Afbeelding
Vier nieuwe films te zien bij ZINema 7 uur geleden
Afbeelding
Gemeente heeft plannen voor Hellendoorn Noord 10 uur geleden
Afbeelding
Column: Vakmanschap... 13 uur geleden
In 'Wat bezielt je' vertelt Paul Janse over zijn leven en zijn geloof, dat door de jaren heen veranderd is.
Paul Janse schuift aan bij Wil de Bruine in Wat bezielt je 15 uur geleden
Het nieuwe urban skatepark in het Blokkenpark is bijna klaar, maar is al in gebruik genomen. (Foto: Wouter de Wilde | DE WILDE MEDIA)
Opening van Urban Skatepark 17 apr, 19:45
Afbeelding
Inge fotografeert hobby's: Renate houdt van schilderen 17 apr, 18:05
De drone stuurt de coördinaten door zodat de vrijwilligers de dieren of nesten kunnen weghalen.
Project opsporen en redden 17 apr, 13:53