't Lochter III is uitgegroeid van een kale vlakte tot een bloeiend bedrijventerrein (foto: Mike Rikken)
't Lochter III is uitgegroeid van een kale vlakte tot een bloeiend bedrijventerrein (foto: Mike Rikken)

Bedrijventerrein ‘t Lochter III uitverkocht

Algemeen

NIJVERDAL - Wat in 2001 begon met een kale vlakte is ontwikkeld tot een bedrijventerrein: ‘t Lochter III. Deze maand wordt de laatste kavel notarieel getransporteerd, oftewel verkocht. Dit betekent dat het gehele bedrijvenpark ‘t Lochter III uitverkocht is.

In 2001 is er met vijf ontwikkelaars, die al gronden in bezit hadden, een samenwerkingsovereenkomst opgesteld. Acht jaar later, in 2009, is de overeenkomst herzien en aangepast en lag er een definitief bestemmingsplan voor de uitbreiding van het bestaande industriegebied ’t Lochter I en II.

In 2010 werd de eerste kavel op het ‘t Lochter III verkocht. De financiële crisis die in 2008 ontstond maakte echter dat de investeringen zwaar op de gemeentelijke begroting drukten. Een behoorlijk zorgelijke situatie. Sinds 2019 werd het plaatje een stuk rooskleuriger. Er was vanaf dat jaar veel interesse in de kavels op het ‘t Lochter III. De financiële last die de gemeente verwachtte is omgezet in een financieel voordeel. De grote vraag naar kavels leidde tot een hoog uitgifte tempo. Een tempo dat nu dus uiteindelijk geleid heeft tot een uitverkocht ‘t Lochter III.

De gemeente Hellendoorn, gelegen tussen mooie natuurgebieden, heeft nu geen mogelijkheden meer voor de ontwikkeling van een nieuw industrieterrein. De komende jaren zal onderzocht moeten worden of er nog enige vorm van inbreiding mogelijk is op de bestaande industrieterreinen binnen de grenzen van de gemeente.

“In 2001 heeft de gemeente een groot risico genomen om te zorgen dat de toekomstige groei opgevangen kon worden, zodat er voldoende ruimte bleef voor ondernemers om te kunnen ondernemen en te groeien. Het is fijn dat dit risico zich uitbetaald heeft in dit succes en dat we nu kunnen spreken over een bloeiend bedrijventerrein met een uitstekende ligging, een groene aankleding en veel werkgelegenheid. Daar mogen we best wel trots op zijn”, sluit wethouder Margreet Overmeen - Bakhuis tevreden af.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 uur geleden
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11