De club zet met verdere professionalisering in op een hoger niveau van voetbal en begeleiding.
De club zet met verdere professionalisering in op een hoger niveau van voetbal en begeleiding.

V.V. Hellendoorn zet in op groeitraject

Algemeen

HELLENDOORN - Het bestuur en het voetbaltechnisch kader van v.v. Hellendoorn heeft de ambitie uitgesproken de komende jaren op voetbaltechnisch vlak vervolgstappen te willen maken, zoals het door ontwikkelen en verder uitrollen van het in 2020 geïntroduceerde voetbalplan en het verder neerzetten van een innoverende jeugdopleiding die de nodige ambities nastreeft. Tevens wil de vereniging qua bezetting van belangrijke functies op voetbaltechnisch gebied (heren- en damesvoetbal, prestatie en recreatie) in de breedte sterker worden en op het gebied van prestatievoetbal de volgende stap gaan maken.

Ook het recreatievoetbal moet de nodige aandacht krijgen. Daarom is in de aanloop naar het seizoen 2022-2023 de technische commissie aangevuld met een Hoofd Jeugdopleiding en een Hoofd Ontwikkeling en Prestatie. Het bestuur heeft Milan Kok aangesteld als Hoofd Jeugdopleiding. Milan treedt hiermee toe tot het technisch hart van de club, dat beslist over voetbalzaken die binnen de vereniging aan bod komen. De rol van Hoofd Jeugdopleiding (HJO) heeft binnen v.v. Hellendoorn nog niet eerder bestaan, maar het bestuur is er van overtuigd dat mede door de aanstelling van een Hoofd Jeugdopleiding de beoogde vervolgstappen kunnen worden gemaakt. Het uiteindelijke doel is om spelers beter op te leiden en een soepelere doorstroming van jeugd naar senioren te bewerkstelligen. “De ingezette weg komt op het juiste moment. We hebben op dit moment een grote groep ambitieuze trainers en vrijwilligers waarmee wij de volgende slag kunnen slaan. De plannen zijn groots. We gaan met elkaar iets heel moois neerzetten”, aldus Milan.

Milan is bij v.v. Hellendoorn onder andere actief geweest als hoofdtrainer bij JO11-1 en JO13-1, en is op dit moment trainer bij de JO17-1. Daarnaast is Milan actief als trainer bij de FC Twente/Heracles Academie vanuit het regioplan, waarbij ook v.v. Hellendoorn als samenwerkingspartner betrokken is. Het bestuur heeft veel vertrouwen in Milan en ziet uit naar deze samenwerking.

Het bestuur is daarnaast blij te kunnen melden dat Hugo Kok de rol van Hoofd Ontwikkeling & Prestatie gaat vervullen. Hugo: “Structureel beter spelers opleiden en streven naar een gezond sport- en prestatieklimaat, daar gaan we aan werken.” Hugo is al sinds 2016 actief bij de club, waarin hij voornamelijk als assistent van hoofdtrainer Bart Benneker fungeerde. Afgelopen jaar besloot Hugo een stapje terug te doen vanwege tijdgebrek, maar is wel aan de club verbonden gebleven. Bij het zoeken naar een kandidaat voor de functie Hoofd Ontwikkeling & Prestatie kwam de technische commissie al snel bij Hugo terecht. Hugo heeft al ervaring in dergelijke functies. Zo heeft hij bij De Zweef uit Nijverdal de functie van Technisch Bestuurslid en Hoofd Technische Commissie vervuld en heeft hij het technisch beleid vormgegeven. Ook Hugo treedt hiermee toe tot het technisch hart.

Het bestuur maakte ook bekend dat Erwin Looms, André Hopster, Kim Dijkstra en Anne Marije Heupink volgend seizoen actief blijven als voetbalcoördinatoren binnen v.v. Hellendoorn. Erwin en André zijn, mede dankzij hun rijke voetbalverleden op hoog niveau en hun betrokkenheid binnen de vereniging, twee boegbeelden voor de club. Erwin blijft voetbalcoördinator voor het eerste en tweede elftal en lichting JO19. André blijft voetbalbalcoördinator voor de lichting JO17 tot en met JO12. Kim en Anne Marije continueren hun rol als voetbalcoördinatoren voor de damesteams en MO19 t/m MO12. De vereniging heeft goede hoop nog versterking te vinden qua voetbalcoördinatoren voor meisjesvoetbal.

Dames- en meisjesvoetbal is binnen v.v. Hellendoorn volledig geïntegreerd en maar liefst een derde van de spelende leden is meisje of dame. De vereniging zal ook de komende jaren veel aandacht steken in de verdere ontwikkeling van het dames- en meisjesvoetbal. Door de inzet van voetbalcoördinatoren is er aandacht voor iedereen, zowel prestatie als recreatie. De voetbalcoördinatoren volgen namelijk alle teams binnen de betreffende lichting en onderhouden goede contacten met de leiders en trainers. Alle spelers en speelsters blijven hierdoor in beeld qua ontwikkeling. Naast hun rol als voetbalcoördinator zullen Erwin Looms en André Hopster tevens de interne scouting op zich nemen. Hugo Kok: “Een nieuw scoutingsbeleid moet spelers in lagere elftallen de mogelijkheid bieden in het lopende of komende seizoen op een hoger niveau uit te laten komen. Op die manier bieden wij spelers de mogelijkheid zich optimaal te ontwikkelen”.

Afbeelding
Mooie opening WK Enduro voor Kaiya Brouwer 8 minuten geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 39 minuten geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 50 minuten geleden
Afbeelding
BoekStart Voorleesuurtje vol leuke verhaaltjes 3 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 15 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 16 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 17 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 20 uur geleden