Afbeelding

Vernieuwing in centrum

Algemeen

NIJVERDAL - Een vernieuwde Willem Alexanderstraat en Maximaplein in 2023. Een plek die net als de Grotestraat voorziet in verschillende functies. En dat alles in samenwerking met inwoners en ondernemers. Een wens die binnenkort uit lijkt te komen.

In 2020 is een eerste creatieve sessie georganiseerd waarbij diverse belanghebbenden mee konden denken over het vernieuwen van de Willem Alexanderstraat en het Maximaplein. Er is een werkgroep ontstaan en deze heeft in samenwerking met landschapsarchitect Andries van den Berg een eerste schetsplan gemaakt. Een plan waarbij oog is voor winkels, de markt, bewoning, ontmoeten, beleven en groen.

Aan dit schetsplan wordt nu een vervolg gegeven. Op maandag 25 april van 19.30 tot 21.30 uur is een informatiebijeenkomst gepland in het Huis voor Cultuur en Bestuur. Iedereen die belangstelling heeft om mee te denken over de uitwerking van het schetsplan, is welkom. 

Vanuit het schetsplan wordt invulling gegeven aan de wensen om tot een verbetering van het leef- en winkelklimaat te komen en daardoor het centrum nog aantrekkelijker te maken. Het plan moet daarna technisch uitgewerkt worden. Want uiteindelijk gaat het om een plan dat maakbaar en haalbaar is. Het streven is om het definitieve ontwerpplan voor de zomer vast te stellen. Daarna wordt het plan tot in detail voorbereid en aanbesteed. Naar verwachting kan de uitvoering in het tweede kwartaal van 2023 plaatsvinden.

Afbeelding
Column: Härte van oons dörpien: zîej hebt 't käts verknald 48 minuten geleden
Afbeelding
'Van mijn kleinkinderen krijg ik veel inspiratie' 2 uur geleden
Afbeelding
De Paashaas op bezoek! 4 uur geleden
Afbeelding
ColumLicht balsemen 6 uur geleden
King Stage
Volledige line-up Dauwpop 2024 bekend: Donnie, The Horse Company en Michelle David & The True-Tones toegevoegd 7 uur geleden
Inwoners kunnen een bijdrage aanvragen om mee te kunnen doen met sport, cultuur, onderwijs en maatschappelijke activiteiten.
Meedoenregelingen: voor een extra steuntje in de rug 9 uur geleden
Afbeelding
Ontdek het avontuur: de ZorgSaam Reggedaltrail 11 uur geleden
De feesttent staat al klaar voor het feest tijdens het paasweekend.
Traditionele trekkerslep tijdens Feestweekend Marle 27 mrt, 17:45