Afbeelding

Allereerste Yu Man Race: Next-level obstakels

Algemeen

HELLENDOORN - Op zondag 28 augustus 2022 gaat de allereerste editie van de YU MAN RACE van start. Dit evenement is volgens de organisatie de next-level versie van de StrongMan- en StrongSisterRun, zoals het eerdere jaren heette. De YU MAN RACE is er voor iedereen, een race voor alle niveaus. Daarnaast zijn er dit jaar ook andere nieuwe spektakels.

Deelnemers zullen volgens mede-organisator van de Yu Man Race Bas Wispels op alle vlakken verrast worden. “Na acht jaar StrongMan- en StrongSisterRun was het tijd vernieuwing en nog meer spektakel”, aldus Wispels. Hiermee doelt hij niet alleen op de obstacle run, maar ook de Throwdown (zaterdag 2 juli), Halve Marathon (zaterdag 27 augustus) en Kids Obstacle Run (zaterdag 27 augustus). “We hebben ook extreem uitdagende events als de IN-YU MAN Race om mensen te inspireren een gezondere levensstijl aan te nemen of gezonder met zichzelf om te gaan.”


Foto: HARM DOMMISSE PHOTOGRAPHY

“We merken dat mensen op zoek zijn naar extreme events, waarbij ze fysiek en mentaal uitgedaagd worden”, vervolgt de sportman. “Op 15 oktober organiseren we de IN-YU MAN RACE met Tom Hallink, de finalist van het tv-programma Kamp van Koningsbrugge. Hallink komt uit de gemeente Hellendoorn en we pakken dit samen met hem op.” Wispels vertelt dat ze het programma op kleinere schaal willen nabootsen. Van de tweehonderd tickets is inmiddels al meer dan de helft verkocht voor deze extreme variant.
De YU MAN RACE is aangewezen als kwalificatiewedstrijd voor de FISO OCR Wereldkampioenschappen. Wispels noemt het een mooie mijlpaal, want daarmee is YU MAN het eerste World Serie Event in de Benelux. “Bij de aanmeldingen van voorgaande jaren is zo’n tien procent competitief obstacle runner”, legt hij uit. Het overgrote deel valt hier niet onder, maar de initiatiefnemers willen graag aandacht voor hun sport. “World Obstacle, een soort FIFA van obstacle running wil in 2028 een olympische sport zijn. Daarbij ligt vooral de focus op kleine parcours zoals de vierhonderd meter ninja track.”
“Beginners of winnaars, voor goud of voor fun, individueel of teams”, volgens de organisatie maakt het niks uit. Deelnemers kunnen bij de obstacle run kiezen tussen vijf, tien, vijftien of eenentwintig kilometer. “Men beleeft hierbij vier verschillende elementen: modder, water, lucht en vuur op maar liefst vier verschillende terrein”, aldus de organisatie. “We willen vooral de inwoners van de gemeente Hellendoorn, deelnemers en publiek, een fantastische ervaring bieden”, sluit Wispels af.

Inschrijfformulieren en meer informatie zijn te vinden op www.yumanrace.com

Tekst: EG-Wél

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50