Zomaar een voorbeeld van wat je als reiziger kunt zien tijdens de meerdaagse reis naar Ierland. Prachtig op de foto, maar natuurlijk nog veel mooier om in het echt te zien.
Zomaar een voorbeeld van wat je als reiziger kunt zien tijdens de meerdaagse reis naar Ierland. Prachtig op de foto, maar natuurlijk nog veel mooier om in het echt te zien.

‘Je gaat er heerlijk even tussenuit’

Algemeen

NIJVERDAL - Een vrijwilligersorganisatie die na corona ook weer lekker aan het werk kan, is Reisvereniging 50plus. Hoewel nog niet overal alle corona-maatregelen opgeheven zijn en sommige mensen wat aarzelen weer op reis te gaan, ziet de Reisvereniging de komende maanden positief tegemoet.

“We gaan zeer zorgvuldig met alles om, doen een uitgebreide risico-inventarisatie en als we denken dat het niet kan, gaan we niet op reis”, vertelt Jan Middelkamp, voorzitter. “Gelukkig kunnen we dit jaar weer twee meerdaagse reizen aanbieden en acht dagtochten. In juli kunnen onze leden de hoogtepunten van Ierland verkennen en eind september staat er een reis naar Toscane in Italië op het programma.”

De dagtochten zijn verspreid over de maanden mei tot en met oktober en gaan naar onder andere Lemmer, Kampen, de Achterhoek en Gouda. “De verrassingstocht is altijd een groot succes”, vertelt Jan verder. “Mensen kunnen er echt van genieten dat ze niet weten waar ze naar toe gaan en komen vol verhalen en nieuwe indrukken thuis.”

Reisvereniging

Reisvereniging 50plus bestaat al sinds de jaren ‘70 en kent op dit moment zo’n 300 leden, die 12,50 euro per jaar betalen. “Ze kunnen net zoveel reizen maken als ze willen, of hun budget toelaat. wij verwachten wel van onze reizigers dat zij de reis zelfstandig kunnen maken. Bij de dagtochten zien we wel de nodige rollators, maar op de meerdaagse reizen eigenlijk niet. In onze ‘reisbrochure’ (een overzichtelijk boekje op A5 formaat - red.) kun je de belangrijkste informatie over de betreffende reis vinden, dus ook of je er rekening mee moet houden dat het veel lopen is, over steile weggetjes. Op elke reis gaat een van de bestuursleden mee als begeleider en er is altijd een achterwacht thuis. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, dan kunnen we snel schakelen en indien nodig familie op de hoogte brengen.”

Dagtochten

Reizigers die met de dagtochten meegaan, worden zo dicht mogelijk bij huis opgepikt en ‘s avonds weer afgezet. “Dat is een belangrijke meerwaarde voor onze reizigers en zo houden we het voor iedereen laagdrempelig. De dagtochten zijn goed verzorgd. We gaan ‘s morgens op pad, hebben een koffiepauze, gaan ergens gezellig lunchen en sluiten af met een diner. Tussendoor is er dan tijd voor een wandeling, boottocht of museumbezoek, wat er maar op het programma staat. We hebben altijd goed overleg met de touroperators waar we mee werken, zodat de reizen praktisch op maat gemaakt zijn. En natuurlijk houden we rekening met invulling door onze gasten zelf. Zeker bij de meerdaagse reizen willen mensen wel eens een middagje zelf op stap. Daar maken we afspraken over, zodat iedereen wel weer op tijd bij de bus is.”

Aarzeling

Jan merkt dat de leden vooral nog wat aarzelen om mee te gaan met een meerdaagse reis. “Na twee jaar niets kunnen, vragen ze zich af of het wel veilig is en of de reis straks niet alsnog wordt afgeblazen. Maar ja, die kans bestaat natuurlijk altijd, als we niet genoeg animo voor een reis hebben. Wij doen er hoe dan ook alles aan de reizen veilig te laten verlopen en zijn goed op de hoogte van wat er speelt en wat wel of niet kan. Dat, samen met ons enthousiasme, bezorgt de reizigers een onvergetelijke reis!”

Neem voor meer informatie eens een kijkje op hun Facebookpagina.

Wil jij jouw organisatie in het zonnetje zetten of ben je op zoek naar vrijwilligers? Bel HellendoornDoet! 06-28211059 of mail y.posthuma@stichtingdewelle.nl.

!
Afbeelding
Kerstconcert van Twente Zangers in Parkgebouw 2 uur geleden
Afbeelding
Rudolph van Veen geeft tips voor het kerstdiner 4 uur geleden
Afbeelding
Sympathy for the Devil: theater- show voor de Stones-liefhebber 19 uur geleden
Afbeelding
Kom de CoderDojo ervaren en wees cool bij ZINiN 21 uur geleden
Afbeelding
Dagbesteding houdt voor de eerste keer een kerstmarkt 23 uur geleden
Afbeelding
Adventsconcert van ‘Praise the Lord’ 6 dec, 13:42
Afbeelding
Melissa Eshuis maakt debuut 6 dec, 12:15
Afbeelding
NKC ‘51 boekt ook in tweede zaalwedstrijd overtuigende zege 6 dec, 10:15