Afbeelding

Ter Hoek Vonkerosie Rijssen BV houdt open huis

Algemeen

RIJSSEN - Precisiemetaalbewerking, wat is dat en hoe doen ze dat zo precies bij Ter Hoek? Het is te zien tijdens een open huis op zaterdag 21 mei van 11.00 tot 16.00 uur aan de Propaanstraat 1 te Rijssen.

Tijdens het open huis wordt getoond hoe extreem nauwkeurig de bewerkingen zijn die Ter Hoek uitvoert. Van EDM bewerkingstechnieken als micro vonkfrezen, zinkvonken, draadvonken en vonkboren tot micro lasersnijden. Ter Hoek werkt met de nieuwste machines en technologieën en is baanbrekend als het gaat om het bedenken van innovatieve toepassingen. Zo ook met de grensverleggende nieuwe PECM techniek; hierbij wordt zelfs materiaal opgelost in plaats van weggesmolten. Er staan maar op enkele plekken in Nederland PECM machines, en bij Ter Hoek staan er twee. 

Naast de machines worden diverse eindproducten getoond, waarin de precisiecomponenten van Ter Hoek zijn gebruikt: van medische oogchirurgie instrumenten tot telescopen. Ook komen samenwerkingen met onder meer het astronomisch instituut NOVA Astron en TU Delft aan bod. De prijswinnende elektrische auto DUT 14 staat tentoongesteld, in de meetkamer wordt de meetapparatuur uitgelegd en in de productiehal is informatie te vinden over de komende robotiseringstrajecten. 

Willem Jan ter Hoek: “We doen erg specialistisch werk en medewerkers kunnen zich bij ons ontwikkelen. Vanwege onze constante groei hebben we eigenlijk altijd wel vacatures. Momenteel neemt dit toe mede door onze nieuwe PECM technieken. Zaterdag 21 mei zetten we de deuren open zodat iedereen kan kennismaken met de schone wereld van precisiecomponenten en natuurlijk met onze vacatures.” 

Het familiebedrijf Ter Hoek bestaat sinds 1990, telt 37 medewerkers en levert componenten aan de high tech maakindustrie in zowel Europa als de Verenigde Staten. Zowel in semicon en medisch, als ruimtevaart en luchtvaart. Hun motto is: Innovatie van morgen, inspiratie voor vandaag.

Meer informatie is te vinden op www.terhoek.com.

Afbeelding
Komedie Oh Oh Den Haag! is te zien in ZINiN Theater 11 uur geleden
Afbeelding
Lof voor TrouwringenVoordeel.nl 13 uur geleden
Afbeelding
Zoso: trendy en comfortabele mode voor de ondernemende vrouw 15 uur geleden
Afbeelding
Van kameraden tot compagnons 19 mrt., 20:02
Afbeelding
Reünie oudpersoneelsleden van Reggesteyn in Nijverdal 19 mrt., 18:06
Afbeelding
'We doen dit voor volgende generaties' 19 mrt., 16:34
Afbeelding
Zing koralen Johannes Passion mee in Hellendoorn 19 mrt., 11:52
Afbeelding
CO2-uitstoot is ruim 20 procent lager 19 mrt., 09:50