Maatschaphouders (achter v.r.n.l.) Gerard, Robert, Loid en Miranda tussen hun hele team. Gerard draagt zijn deel van de maatschap over aan Loid, maar blijft voorlopig nog actief binnen het team.
Maatschaphouders (achter v.r.n.l.) Gerard, Robert, Loid en Miranda tussen hun hele team. Gerard draagt zijn deel van de maatschap over aan Loid, maar blijft voorlopig nog actief binnen het team.

‘Ik werk lekker nog ‘n paar jaar door!’

Algemeen

NIJVERDAL - Gerard Schutten begon in 1993 zijn eigen fysiotherapiepraktijk. Hij had toen al negen jaar in loondienst gewerkt. Zijn praktijk groeide gestaag en in 2008 zette hij samen met Miranda Waanders en Robert Spenkelink een maatschap op. Ze groeiden uit hun pand aan de Jacob van Houtestraat en verhuisden naar de Molenweg.

Nijverdal - Vorig jaar nam de maatschap, na een flinke verbouwing, haar intrek in het pand aan de Molenweg, waar het team van 13 fysio’s met veel plezier werkt. Voor Gerard is de tijd gekomen af te bouwen en in Loid Schellekens vond hij een geschikte kandidaat zijn plaats in de maatschap over te nemen. “De mensen moeten niet denken dat ik stop, want zover is het nog niet!”, zegt hij met een brede lach.

“Ik denk ook niet dat onze patiënten er veel van merken”, vult Loid aan. “Ik neem bepaalde managementstaken van Gerard over en word daarmee meer aanspreekpunt voor de zakelijke kant van de maatschap. En voor artsen bijvoorbeeld.”

Geruchten

“Ja, maar je weet hoe dat gaat, als mensen via via horen dat ik uit de maatschap ben gegaan, komt de geruchtenmolen op gang en denken ze gelijk dat ik gestopt ben”, zegt Gerard. “Maar het werk is nog veel te leuk om te stoppen. Alles bij elkaar ben ik al bijna 40 jaar als fysiotherapeut werkzaam en ik vind dat het nu wel een tandje minder mag. Loid kwam ons team vier jaar geleden versterken en heeft de afgelopen jaren al meegedraaid in de maatschap. Hij weet dus wat hem te wachten staat.” Gerard kijkt Loid lachend aan, die duidelijk zijn twijfels heeft.

Plezier

Een prachtig staaltje toneelspel dat nog eens toont met hoeveel plezier de mannen samenwerken. “Dat geldt voor het hele team”, zegt Loid. “We hebben hier een prachtige praktijk, waar we niet alleen als fysiotherapeuten met veel plezier als team samenwerken, maar ook met de mensen van de andere disciplines die hier praktijk houden. Het is mooi te zien hoe we elkaar versterken. En ik vind het mooi dat alle fysiotherapeuten zo hun eigen specialisatie hebben. Dat geeft deze praktijk echt een meerwaarde.”

Omdat de praktijk tussen alle coronamaatregelen door is verhuisd, konden ze nog geen echte opening doen. “Een officiële opening zit zeker in de planning, daarover volgt later meer nieuws”, zegt Gerard. “We wilden eerst dit nieuws bekend maken, zodat voor iedereen duidelijk is dat ik niet stop als fysiotherapeut en deel uit blijf maken van het team.”

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 5 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 6 uur geleden
Bas en Tim leverden beide mooie prestaties afgelopen weekend.
Fysion boekt mooie resultaten op NK-heren turnen tweede divisie 7 uur geleden
Afbeelding
Bootcamp for Kids in de meivakantie 10 uur geleden
Afbeelding
Scouting de Reggegroep houdt fietspuzzeltocht 13 uur geleden
Een grote groep klanten stond woensdagochtend te wachten tot ze 'hun' nieuwe Aldi van binnen konden bekijken.
'Het is een prachtige winkel geworden' 16 uur geleden
Afbeelding
Lees de nieuwe Hart van Hellendoorn-Nijverdal al online 16 uur geleden
Coach Jan Mensink was teleurgesteld na afloop van de wedstrijd (foto: Wim Beunk).
Heren Het Ravijn treffen De Zaan en verliezen 24 apr, 19:49