Afbeelding

Nijverdalse Floortje (8) wordt een superheld

Algemeen

NIJVERDAL/DEVENTER - Kinderhulp houdt op zondag 22 mei de eerste editie van de heldhaftigste sponsorloop van Nederland. Floortje Meulman (8 jaar) gaat samen met haar moeder Hester meedoen. Het duo genaamd Glitterforce gaat verkleed als superhelden en gaan samen de strijd aan met uitdagende hindernissen en schurken tijdens een tocht van 1,5 kilometer dwars door de stad Deventer. Floortje heeft de naam Glitterforce bedacht, omdat ze graag naar deze animatie kijkt. En het duo zal gekleed gaan in een glitter outfit.

Met deze avontuurlijke sponsorloop zamelen zij geld in voor Nationaal Fonds Kinderhulp. In Nederland groeien 300.000 kinderen en jongeren in armoede op. Dit is 1 op de 12 kinderen. Floortje en Hester vinden het belangrijk dat ook deze kinderen mee kunnen doen in de maatschappij en wenst ieder kind een zorgeloze jeugd toe.

Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. Kinderhulp helpt ze, onvoorwaardelijk. Met ook een eigen fiets, een goed paar passende schoenen, nieuwe bril, zwemlessen of een eigen bureautje voor huiswerk. Zodat ook zij erbij horen en gelijke kansen krijgen voor de toekomst. Net als ieder ander kind.

Wie Floortje en haar moeder wil sponsoren kan een donatie doen op www.heldenrun.nl/fundraisers/glitterforce

Afbeelding
Voorstelling ‘Hoopvol’ in Openluchttheater 3 uur geleden
Afbeelding
Gerben Löwik Classic gaat langs mooiste plekjes 5 uur geleden
Afbeelding
De mooiste plekken in het hart van Overijssel 9 uur geleden
Afbeelding
Uitreiking Cultuurprijs aan actrice Johanna ter Steege 21 uur geleden
Afbeelding
Waterpolozussen terug bij Het Ravijn 23 uur geleden
Afbeelding
Gratis inzameling van plastic verpakkingen en glas voor organisaties en bedrijven 16 mei, 14:06
Afbeelding
Nijverdals Mannenkoor huldigt jubilarissen 16 mei, 12:01
Afbeelding
Reflectie van ChristenUnie op plannen Koestraat 16 mei, 09:54