Afbeelding

Stappen met Stappie tijdens Avond4Daagse

Algemeen

NIJVERDAL - Dinsdag 14 juni start de 68e editie van de lokale Avond4Daagse. Na twee jaar afwezigheid zijn organisatoren, vrijwilligers en sponsoren klaar voor de wandeltochten van vijf, tien of vijftien kilometer. Ondanks dat het bestuur het organiseren nog niet verleerd is, ging de opstart stapvoets. “Het was lastig om het even weer aan te wakkeren”, vertelt bestuurslid Jan Huesken. “Daarnaast zijn zo’n vijftien vrijwilligers gestopt vanwege verhuizing of simpelweg ouderdom. We moeten er toch zo’n vijftig hebben om alles rond te krijgen.” Toch heeft het team achter de schermen het voor elkaar gekregen voldoende vrijwilligers te werven en vier routes uit te stippelen door Hellendoorn en Nijverdal.

De laatste avond is de zogenaamde Grote Intocht. Tijdens de laatste kilometers van de afstanden verzamelen toeschouwers zich langs de kant van de route. Het feest is compleet met vlaggetjes, muziek, dansende majorettes en de swingende mascotte Stappie. Tijdens deze avond wordt door de deelnemers zoveel mogelijk het thema uitgedragen. Dit jaar is dat thema ‘Pyjama Party’. “Dus zoek alvast je mooiste pyjama uit en bereid je liefste knuffel alvast voor op een groot feest op vrijdag 17 juni”, aldus de organisatie.

Vrijdag

De pyjamaparty wordt op de route een dansfeest. “Er is meer muziek dan normaal. Dit jaar met meer dj’s”, vertelt Huesken. “Muziekkorpsen willen niet meer op de weg lopen, dus hebben we maar dj’s geregeld.” Op vrijdagavond zit het evenement er na vier dagen wandelen weer op voor dit jaar. Deelnemers finishen op de evenementenweide, waar marktkramen klaar staan waar drinken en traktaties kunnen worden verstrekt.

Inschrijving

“Er zijn nu al bijna 2.000 inschrijvingen van de scholen. Dat is superfijn”, vertelt het bestuurslid. Individuele wandelaars kunnen zich tot dinsdag inschrijven bij Cigo Spithoff en de Primera-winkels in Hellendoorn en Nijverdal. Dinsdag staat er voor de start een caravan bij de evenementenweide waar mensen zich last minute nog kunnen aanmelden. “We wensen iedereen veel plezier, dat we mogen genieten van het feit dat we weer met elkaar kunnen lopen.”

Tekst: EG-Wél

!
Afbeelding
De perfecte job: achtbaantester voor Nederlandse pretparken 16 aug, 10:28
Afbeelding
IVN-avondwandeling over de bloeiende heide 15 aug, 12:41
Afbeelding
Volg de workshop Heatpress bij ZINiN: creatief met recyclen! 15 aug, 12:40
Afbeelding
Laat jij je inspireren door Only? 14 aug, 10:21
Afbeelding
GGD: zelftest en thuis blijven bij corona-klachten 13 aug, 15:45
Afbeelding
Erwin Nyhoff en Thijs Kemperink in het Openluchttheater Nijverdal 13 aug, 14:26
Afbeelding
‘Zit Almelo achter de geraniums?’ 13 aug, 14:12
Afbeelding
Energieloket helpt met advies 13 aug, 13:50